Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Pagina de YouTube a Senatului riscă să fie închisă, din cauza mesajelor Dianei Şoşoacă

0 928

Camera superioară a Parlamentului a fost avertizată de YouTube că pagina instituţiei va fi închisă dacă vor continua mesajele care instigă la nepurtarea măştii de protecţie. Printre primele măsuri a fost inclusă şi ştergerea înregistrărilor video cu declaraţiile de acest tip ale senatoarei Diana Şoşoacă.

Declaraţia a venit din partea preşedintelui Comisiei juridice a Senatului, liberalul Iulia Scântei: „Pagina YouTube a Senatului a fost închisă pentru anumite înregistrări video cu luări de cuvânt ale Dianei Şoşoacă, pentru că instigă, contrar politicii asumate de canalul respectiv, la nepurtarea măştii. (…) Pentru prima sesizare transmisă Senatului, a celor care gestionează politica YouTube online, s-a acordat un avertisment şi au fost şterse acele înregistrări video care figurau pe pagina YouTube a Senatului. A fost un termen scurt, acordat de ei, cu titlu de preaviz. S-a explicat şi motivul pentru care vor fi şterse şi că repetarea postării pe canalul YouTube a acestor mesaje video, care instigă la nepurtarea măştii, vor fi interzise cu desăvârşire, inclusiv pagina Senatului, dacă nu se va conforma”, a precizat Iulia Scântei, potrivit Agerpres.

Diana Șoșoacă a chemat poliția în Parlament și a intrat cu forța în Comisia Juridică

Scandalul de marţi a început de la faptul că Scântei i-a cerut Dianei Şoşoacă să poarte mască de protecţie. Ulterior aceasta a sunat la 112 după ce nu a fost lăsată în sală, susţinând că a fost ”bruscată şi lovită”. Ea a precizat că va face plângere penală împotriva politicianului liberal, dar şi a câtorva angajaţi ai Senatului.

Scântei i-a oferit o altă mască Dianei Şoşoacă, însă aceasta a refuzat-o. ”Eu nu port porcăria aia de mască. Doamnă, am mască, da? Potrivit legii 55 nu se precizează ce mască trebuie să port. Nu faceţi spectacol cu mine aici şi vă rog să îmi arătaţi articolul din lege unde scrie cum arată o mască. Daţi-mi articolul care spune cum arată masca, să-mi acopere gura şi nasul?”, a replicat senatoarea.

Preşedinta Comisiei juridice a Senatului i-a spus că în acest caz nu o lasă să intre în sală. Şoşoacă a plecat de lângă uşa sălii, însă a revenit după scurt timp împreună cu avocatul ei şi a forţat uşa, ca mai apoi să intre cu forţa în sală de şedinţă.

Marţi, Comisia juridică a Senatului a suspendat dezbaterea sesizării grupului PNL prin care se solicita analizarea „derapajelor” de comportament ale Dianei Şoşoacă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More