Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Pași importanți în situația parcurilor industriale Tetarom din Cluj

0 110

La sediul Consiliului Judeţean Cluj a avut loc astăzi o conferinţă de presă susţinută de Preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, în cadrul căreia au fost abordate și subiecte referitoare la situația parcurilor industriale Tetarom.

Au fost finalizate lucrările de extindere a Parcului Industrial TETAROM I

 

            Președintele Consiliului Județean Cluj a anunțat finalizarea extinderii Parcului Industrial Tetarom I, respectiv, edificarea unei clădiri de birouri, a două hale de producţie şi depozitare precum şi a unui imobil administrativ, acestea urmând a fi predate către TETAROM S.A. În contextul în care interesul agenţilor economici este unul extrem de mare, cu mult peste capacitatea oferită parcului industrial Tetarom I ca urmare a extinderii, în perioada următoare va fi realizat drumul de acces în zona extinsă.

            În acelaşi context, la fel de îmbucurător e faptul că s-a reușit stabilizarea versantului nordic al dealului din cadrul Parcului Industrial Tetarom I. De asemenea, pentru a se reuşi stabilizarea în întregime  a versantului afectat, inclusiv în porţiunea ce ţine de Muzeul Etnografic sau de Pădurea Hoia, se doreşte realizarea unui proiect mult mai amplu, în baza unor soluţii furnizate de experți din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, potrivit cărora urmează să se monteze piloni în adâncime şi să se realizeze platforme de beton care vor putea fi folosite ulterior ca şi fundaţii pentru alte posibile clădiri.  În acest fel, parcul industrial Tetarom I, în formula extinsă, va face practic obiectul unei noi extinderi.

A fost deblocată situaţia Parcului Industrial TETAROM IV

În ceea ce priveşte proiectul de edificare a Parcului Industrial TETAROM IV, Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe, a anunţat că a fost deblocată situaţia legată de avizul de mediu şi, totodată, a fost depusă documentația de reautorizare a drumului ce leagă Parcul Industrial TETAROM IV cu drumul naţional, respectiv cu centura ocolitoare, fondurile necesare fiind asigurate din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Cluj.

De asemenea, s-a regândit traseul legat de drumul din interiorul parcului, reuşindu-se reducerea traseului cu aproximativ 300 mp. Astfel, în contextul în care în prezent proiectul este în curs de reautorizare la Feleacu, ulterior acestui moment se vor începe lucrările pentru construcția drumului de acces în parcul industrial, finalizarea halei industriale pentru întreprinderi mici şi mijlocii și realizarea racordurilor electrice. În acest fel, se vor putea finaliza lucrările pe porţiunea halelor, urmând ca restul terenului din cadrul Parcului Industrial TETAROM IV să fie pus la dispoziţia posibililor investitori.

Valoarea totală a execuției lucrărilor, conform contractului încheiat la data de 14.10.2014, este de 36.355.757, 95 lei, executanţii fiind  SC ACI Cluj SA, SC Electromontaj SA, SC Nordconformest ESA SA, SC Erbi Prodcom SRL. Termenul de realizarea este de 44 de luni.

Continuă demersurile pentru edificarea Parcului Industrial TETAROM V

În ceea ce priveşte proiectul de realizare a celui de-al cincilea parc industrial TETAROM, premisele sunt mai mult decât favorabile iar procedurile ce trebuie urmate sunt în derulare. Astfel, administraţiile locale din Câmpia Turzii şi din Luna şi-au exprimat întreaga deschidere de a se implica şi de a sprijini acest proiect, primarul comunei Luna reconfirmând disponibilitatea de a pune la dispoziţie terenul asupra căruia s-a convenit încă din mandatul precedent al preşedintelui Consiliului Judeţean. În ceea ce priveşte paşii concreţi care se întreprind, au fost deja demarate studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic, ridicările topo, precum şi toate celelalte proceduri necesare. În ceea ce priveşte atât durata de realizare cât şi costurile pe care execuţia le va presupune, se preconizează că acestea vor fi semnificativ mai mici comparativ cu alte parcuri industriale întrucât terenul avut în vedere este unul plat, cu acces foarte facil şi cu utilităţi în imediata apropiere.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More