Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Palatul Culturii din Bistrița a fost inaugurat – FOTO

0 96

Fosta Casă de Cultură, reabilitată şi modernizată cu bani europeni, s-a transformat la început de martie în Palatul Culturii din Bistrița.

În sala plină, primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Teodor Creţu, a făcut pentru publicul prezent un scurt istoric al clădirii şi a înmânat simboluri de recunoştinţă fostului director al Casei de Cultură – Nicolae Gălăţan, directorului actual – Dorel Cosma, coregrafului Elvira Botoş şi dirijorului Ioan Lazăr. Scriitorul Cornel Udrea a primit, din partea primarului Creţu, placheta „Biserica Evanghelică – 450 de ani”.

„De-a lungul timpului, această clădire a fost polul principal al vieţii culturale. Acest edificiu a fost un puternic lăcaş de cultură, aici exista şi biblioteca oraşului şi vom relua acest aspect, Palatul Culturii va găzdui şi o bibliotecă, avem deja 10.000 de volume. Casa de Cultură este astăzi un Palat al Culturii care găzduieşte Centrul Cultural Municipal dar va găzdui şi alte instituţii deoarece este o clădire încăpătoare. Mulţumesc tuturor celor care şi-au pus amprenta pe această clădire”, a spus primarul Ovidiu Teodor Creţu, potrivit unui comunicat al Primăriei Bistrița.

Spectacolul a fost susţinut de instrumentiştii profesionişti de la Filarmonica şi Opera din Iaşi. Mezzo-soprana Asineta Răducan şi baritonul bistriţean Adrian Mărcan, solişti ai Operei din Braşov, au urcat pentru prima dată pe scena Palatului Culturii din Bistriţa, după numeroasele concerte pe care le-au susţinut pe numeroase scene ale lumii.

În prima parte a concertului, artiştii, dirijaţi de Alexandru Ilie, au interpretat teme muzicale din coloana sonoră a unor filme cunoscute. În cea de-a doua parte, sub conducerea dirijorului Aurel Bălae, artiştiii au interpretat pentru publicul bistriţean arii din opere celebre.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.