Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Panică în gara Gâlgău. Pasagerii unui tren evacuați din cauza unui incendiu- FOTO/VIDEO

0 690

Pompierii sălăjeni au intervenit joi seara la o alertă de incendiu în halta Gâlgău. Aceștia au fost informați că locomotiva unui tren ar fi luat foc.

O alertă de incendiu a pus pe jar, în această seară, forțele pompierilor. Prin numărul unic de urgență s-a atras atenția asupra unui probabil incendiu la locomotiva trenului IR Baia Mare – București.

Călătorii, în număr de aproximativ 100, au fost evacuați, iar conductorii și mecanicul au acționat cu mai multe stingătoare, până la sosirea pompierilor.

Evenimentul s-a petrecut în halta Gâlgău și la fața locului au intervenit pompierii din Ileanda. Aceștia au reacționat în mod rapid cu două autospeciale, astfel că incendiul nu s-a extins și la vagoane.

Călătorii din primul vagon spun că au simțit miros de fum, venind dinspre locomotivă, iar la indicațiile conductorului de tren au coborât pe peronul gării până la finalizarea intervenției pompierilor.

Călătorii au fost nevoiți să aștepte mai bine de două ore, până când o altă locomotivă a fost adusă de la Dej, pentru a pleca apoi spre destinație.

”Joi seara, la ora 20.30, Garda Ileanda a fost solicitată să intervină la un incendiu izbucnit la locomotiva unui tren de călători (IR 1642 ruta Baia Mare Bucureşti), aflat în gara localităţii Gâlgău. Cauza probabilă de incendiu a fost de natură electrică, a ars compresorul locomotivei. Aproximativ 100 de pasageri ai trenului au fost evacuaţi, însă din fericire nu au fost înregistrate persoane rănite. O altă locomotivă a ajuns la faţa locului şi a preluat garnitura de vagoane şi pasagerii”, precizează purtătorul de cuvânt al ISU Sălaj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More