Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Panică în nordul țării. Trei maramureșeni sunt în comă după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare

0 163

ciuperci otravitoare

Aproape 100 de persoane din trei județe din nord-vestul țării au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu ciuperci. Trei sunt în comă.

Situație alarmantă din cauza intoxicațiilor cu ciuperci în nor-vestul țării. Ciupercile de toamnă au băgat aproape 100 de persoane în spital. Trei adulți din Maramureș sunt în comă din cauza intoxicațiilor cu ciuperci cumpărate de la vânzători ambulanți.

Atât în Maramureș, cât și în Sălaj și Satu Mare, zeci de persoane au ajuns la spital în ultima săptămână după ce au mâncat ciuperci otrăvite.

Ploiel abundente din ultima perioadă au favorizat apariția ciupercilor comestibile de pădure, însă odată cu acestea au apărut și cele otrăvitoare. Majoritatea cazurilor de intoxicații cu ciuperci au apărut în cazul pacienților care au cumpărat alimentele de la vânzători ambulanți sau care au cules chiar ei ciupercile din pădure și apoi le-au consumat.

Până în acest moment, în ultima săptămână, 98 de persoane s-au prezentat la medic din cauză că s-au simțit rău după ce au consumat ciuperci. Zeci de persoane au primit tratament medical și au fost lăsate să plece acasă, însă alte zeci de persoane au fost internate în spital.

Medicii atenționează populația că este periculos consumul de ciuperci, existând posibilitatea ca ele să fie otrăvitoare. Mai mult, specialiștii spun că, din cauza mutațiilor, multe dintre ciupercile care erau comestibile anterior au devenit periculoase pentru sănătate.

Cei care vor să consume ciuperci de pădure în această perioadă sunt sfătuiți să nu mănânce ciuperci culese la întâmplare, să nu cumpere de la diverși comercianți din piețe care au cules chiar ei ciupercile și să fie foarte atenţi înainte de a prepara şi mânca ciupercile. Totodată, specialiștii spun că intoxicațiile cu ciuperci pot avea consecințe fatale. De asemenea, medicii sfătuiesc populația ca la primele semne de greață și vărsături după consumul de ciuperci, oamenii sunt sfătuiți să consulte imediat un medic.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More