Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Panică pe munte. Zeci de cercetași salvați de salvamontiști din Munții Rodnei – FOTO

0 189

cercetasi salvamont borsa, viscol ninsoare

Echipele Salvamont Borșa, alături de cele ale Jandarmeriei Montane și ISU Maramureș au intervenit marți seara în Munții Rodnei, pentru salvarea a 51 de persoane surprinse de viscol.

Aceștia se aflau într-o activitate organizată în zonă și, deși au fost atenționați să nu se aventureze pe munte, având în vedere condițiile meteo și faptul că erau echipați necorespunzător, aceștia au ignorat sfaturile salvamontiștilor și ale jandarmilor montani și și-au continuat activitatea.

Cei 45 de cercetași și cei 6 însoțitori ai lor au fost surprinși de viscol la o altitudine de 1.700 de metri, în zona Lacului Știol. Unii dintre cercetași au intrat în panică din cauza condițiilor meteorologice severe, astfel că jandarmii montani care îi supravegheau au decis să solicite ajutor.

Echipele Salvamont Borșa au intervenit pentru salvarea cercetașilor, aceștia fiind conduși până la telescaun, de unde au coborât sub supravegherea salvamontiștilor și jandamrilor montani în complexul turistic Borșa.

De aici, au fost preluați de echipaje SMURD și ale Serviciului de Ambulanță Maramureș, fiind transportați la spitalul orășenesc din Borșa.

Primăria Borșa a pus la dispoziție două microbuze pentru transportul tinerilor, întreaga acțiune fiind coordonată de către prefectul Maramureșului, Anton Rohian.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More