Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Panică printre șoferi! Polița RCA se scumpește din nou

0 62

polita-rca

Asigurarea de Răspundere Civilă Auto (RCA) îi scoate din minți pe șoferi. Dacă pentru șoferii experimentați prețul poliței de asigurare a crescut cu aproximativ 10% față de anul trecut, pentru șoferii tineri prețul aproape s-a dublat.

Iar valul de scumpiri nu se oprește aici. Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Mișu Negrițoiu, a anunțat că polițele RCA urmează să se scumpească din nou, deoarece numeroasele daune nu pot fi acoperite din sumele percepute în prezent proprietarilor de mașini.

”Probabil o sa se mai scumpească pentru că altfel de unde să acopere aceste costuri lumea. Acuma, daunele sunt mai mari decât erau înainte”, a spus șeful ASF.

Pagubele produse, în accidente depăşesc, spun asiguratorii, banii strânşi din poliţele plătite de români într-un an. Aşa se explică şi numeroasele probleme apărute la service-urile auto.

”Dacă nu rezolvăm la timp toate reclamațiile sau toate daunele este pentru că sistemul are deficit de finanțare și atunci trebuie să umblam la bază”, a afirmat Negrițoiu.

Mişu Negriţoiu a mai anuntat, recent, ca şi preţurile la poliţele pentru locuinţe ar trebui să crească pentru că prima încasată pe termen mediu şi lung este insuficientă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More