Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Panică privind Al-Qaida: A fost evacuat Consulatul din Pakistan

0 69

teroristi

Statele Unite şi-au evacuat joi tot personalul neesenţial de la Consulatul din Lahore (Pakistan), a anunţat Departamentul de Stat american, citând „ameninţări specifice” în cadrul unei vaste alerte împotriva unor planuri de atentate Al-Qaida.

De asemenea, Departamentul de Stat i-a îndemnat pe cetăţenii americani să evite orice călătorie care nu este „esenţială” în Pakistan.

„Pe 8 august 2013, Departamentul de Stat a ordonat plecarea personalului neesenţial de la Consulatul General american din Lahore, în Pakistan”, se arată într-un comunicat.

Departamentul anunţă că această evacuare are loc din cauza unor „ameninţări specifice” vizând consulatul american din acest oraş pakistanez.

„Prezenţa mai multor grupări teroriste străine şi locale reprezintă un pericol potenţial pentru cetăţenii americani aflaţi în Pakistan”, se mai arată în comunicat.

Această evacuare are loc în contextul în care aproximativ 20 de misiuni diplomatice americane au fost închise de mai multe zile, din cauza unor riscuri de atentate, în special în lumea arabo-musulmană, notează Mediafax.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More