Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Papa Francisc solicită mai multă toleranță pentru gay, lesbine și persoanele divorțate

0 40

Suveranul Pontif a deschis ușile Bisericii Catolice puțin mai larg printr-o declarație prin care le-a cerut oamenilor bisericii să fie mai toleranți, fără a schimba vreo doctrină oficială, arată cnn.com.

El le-a cerut preoților din întreaga lume să fie mai toleranți cu persoanele homosexuale și catolicii care au divorțat, precum și alte persoane care trăiesc în condiții pe care biserica le consideră de netolerat.

„Un preot nu poate să simtă că este de ajuns să aplice pur și simplu mai multe legi morale ca și cum ar fi pietre pe care le aruncă asupra vieților oamenilor”, a explicat Papa. „Prin a vedea totul în alb sau negru, câteodată închidem drumul bunăvoinței și aș creșterii personale”, a scris Suveranul Pontif într-o declarație oficială.

Acesta a spus că discriminarea nedreaptă a homosexualilor este „inacceptabilă”, minimalizează ideea de a trăi în păcat și sugerează că preoții ar trebui să decidă singuri dacă persoanele divorțate care vor să se recăsătorească se pot împărtăși sau nu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More