Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Paradă a modei din haine realizate din materiale reciclabile, create de elevi dejeni – VIDEO

0 3.162

Elevi ai Liceului Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” Dej, dar și alți tineri din oraș, au participat azi la o campanie stradală desfășurată în centrul Dejului. Aceasta a avut drept scop conștientizarea populației în ceea ce privește protecția mediului, reciclarea și sursele de energie regenerabilă, dorind să atragă atenția dejenilor asupra interacțiunii acestora cu mediul înconjurător și a efectelor pe care activitatea lor o are asupra mediului.

Membrii clubului IMPACT Phoenix Dej, din cadrul Liceului Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” au realizat ateliere de pregătire, în care au creat obiecte de îmbrăcăminte din materiale reciclabile.

Astfel, la clasa a X-a A, sub îndrumarea dirigintei Smaranda Oargă, elevii au prezentat creațiile lor vestimentare: rochii realizate din saci de gunoi de plastic, costume din rafie pe care au aplicat bandă adezivă sau capace de sticle de suc, dar și veșminte realizate de hârtie creponată. O ideea foarte originală a fost aceea a unei rochii creată doar din foile de hârtie pe care elevii au dat teste la clasă, aceste ”examene” fiind reutilizate pentru a da naștere unei ținute de efect.

Încurajați de diriginta Smaranda Oargă și de directoarea liceului, Dorina Gherman, elevii au dat frâu liber imaginației lor și au creat aceste produse încărcate de originalitate, pe care le-au prezentat mai apoi în fața altor colegi.

În Parcul Mic din Dej a avut loc ulterior, de la ora 14, parada modei cu veșmintele realizate din materiale reciclabile. Tot aici, cei de la Clubul IMPACT Dej au împărțit trecătorilor pliante și au transmis informări referitoare la metodele de protecție a mediului și încurajarea folosirii energiei regenerabile și a unui stil de viață sustenabil, la final fiind prezentată o scurtă scenetă, tot pe tema reciclării.

Activitățile desfășurate azi de Grupul de educație non-formală Impact Phoenix Dej fac parte din proiectul internațional Erasmus Plus “Animate the global change”, temele acestei campanii fiind reciclarea, consumul responsabil de resurse și stilul de viață sustenabil. Proiectul “Animate the Global Change” a fost inițiat prin intermediul unui parteneriat internațional dintre Asociația A.R.T. Fusion din Romania și ACET-TOGO  din Togo. Acesta cuprinde opt țări: România, Ungaria, Portugalia, Polonia din partea Europeană și Ghana, Togo, Tanzania, Nigeria din partea Africană.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More