Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Parada iei și a cămeșii tradiționale românești, la Gherla

0 151

Primăria Municipiului Gherla, în colaborare  cu Centrul Turistic Municipal,  Muzeul de Istorie, Casa Municipală de Cultură si Biblioteca Municipală, organizează vineri ”Parada iei și a cămeșii tradiționale românești”.

Evenimentul, programat să înceapă la ora 12:30, va avea loc în Curtea Muzeului de Istorie din Gherla, unde se vor desfășura activități centrate pe aprecierea și sublinierea importanței portului popular.

Evenimentul va cuprinde o paradă a iilor, o expoziție de costume populare în cadrul căreia va avea loc și o descriere a iei și a costumelor populare, dar și un spectacol folcloric susținut de soliștii Ioana Roman, Larisa Gurzău, Antonia Lapohoș, Renata Boca, Ariana Roman, Paul Filip, Ovidiu Mieu și ansamblul folcloric ”Valea Someșului” din Gherla.

Pentru a da o culoare personală evenimentului, organizatorii îi invită pe gherleni să participe cu propriile piese de vestimentație populară. Se vor oferi premii și diplome iilor și cămeșilor participante.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More