Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Parcarea cu plată la Dej este opțională? Unii plătesc ca fraierii, alții parchează ca șmecherii – FOTO/VIDEO

0 138

someseanul-centru dej parcare primarie

Sistemul de taxare a parcărilor a fost implementat la Dej la jumătatea lunii iulie, șoferii având o perioadă scurtă de acomodare, preț de câteva zile nefiind date amenzi pentru cei care nu achită taxa de parcare.

Din fericire pentru unii (pe care-i doare în cot de taxele de parcare), din păcate pentru alții (oameni conștiincioși care-și achită parcarea), perioada de acomodare pare că ține de mai bine de o lună de zile, asta pentru că foarte puțini dintre cei care parchează în zona centrală se ”obosesc” să-și achite parcarea.

Am realizat azi un scurt sondaj prin cele mai aglomerate zone ale Dejului, la cele trei parcări amenajate în zona centrală, și am descoperit că sunt foarte puțini cei care achită parcarea.

Astfel, la orele prânzului, pe strada 1 Mai, în fața Primăriei, dintre cele 23 de mașini parcate doar 3 aveau afișat pe bord tichetul de parcare. Alte trei mașini care nu aveau plătită parcarea erau chiar ale Primăriei.

În cazul parcărilor din Piața Bobâlna, din 43 de mașini parcate, 11 autoturisme aveau pe bord abonamente de parcare, iar alte 7 mașini aveau tichete de parcare.

someseanul-parcare centru dej

Asta înseamnă că dintr-un total de 66 de mașini parcate pe locurile special amenajate pentru parcările cu taxă, 45 de autoturisme nu aveau achitată taxa de parcare.

Potrivit datelor Biroului Tehnic din cadrul Primăriei Dej, până la acest moment au fost făcute la Dej 65 de abonamente pentru parcare. Deocamdată, reprezentanții Primăriei n-au putut să ne pună la dispoziție date referitoare la încasările realizate la bugetul local de când acest sistem al parcărilor cu plată a fost implementat și nici numărul sau cuantumul total al amenzilor aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale.

De asemenea, reprezentanții Primăriei și ai Poliției Locale spun că dacă până acum au lăsat-o mai moale cu controalele în ceea ce privește plata taxei de parcare, fapt confirmat de realitate, de acum înainte vor fi mai aspri în privința sancționării celor care nu-și achită parcarea.

Până atunci însă, parcările din centrul Dejului sunt pline tot timpul. Mai ales în orele de vârf, este foarte greu să găsești un loc de parcare liber. Și chiar dacă ai abonament plătit sau achiți taxa de parcare pe o zi sau câteva ore, nu ai unde parca mașina pentru că locurile de parcare sunt ocupate de cei care nu-și achită parcarea.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More