Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Parcarea se poate plăti la Dej și prin SMS, începând de azi

0 98

someseanul-parcare centru dej

Șoferii din Dej beneficiază începând de astăzi, 01.09.2015,  pe lângă parcometre şi tichete de parcare, de o nouă variantă de plată a parcării în centrul oraşului, cea prin SMS. Noua modalitate de plată , modernă, simplă de utilizat și comodă se datorează implementării de către  Primăria Municipiului Dej, a  sistemului TPark® de plată a parcării prin SMS.

Plata parcării prin SMS se realizează trimiţând un SMS la numărul scurt 7420 în care se menționează codul aferent timpului de parcare și numărul de înmatriculare al mașinii:

 521 NRMAȘINĂ (ex: 521 CJ01ABC)- pentru 1 oră

520 NRMAȘINĂ (ex: 520 CJ01ABC)-  pentru o zi

Două sau mai multe SMS-uri consecutive cu același cod (520, 521) însumează timpul de parcare.

Costul parcării pentru o oră este de 0.25€ + TVA, iar costul unei parcări pentru întreaga zi este de 1.10€+ TVA.

În plus, conducătorii auto au la dispoziție aplicația SMS Parking Romania, pentru Android și iOS, prin intermediul căreia se poate opera plata parcării prin SMS, fără a mai memora numerele scurte sau codurile aferente duratelor de parcare.

Sistemul TPark de plată a parcării prin SMS este disponibil pentru utilizatorii rețelelor de telefonie DIGI, Orange, Telekom și Vodafone. SMS-ul este taxat suplimentar în rețeaua Orange cu 0,05€+TVA.

Orarul parcărilor publice cu plată din Municipiul Dej, aprobat de Consiliul Local, este de luni până vineri, între orele 07:00-18:00. În afara acestui interval, parcarea este gratuită.

„Pentru a oferi posesorilor de maşini mai multe variante de plată a parcării, pe lângă  parcometre şi tichete de parcare am decis sa implementăm şi  plata parcării prin SMS, în acest mod conducătorii auto nemaifiind nevoiţi să se deplaseze la parcometre sau chioşcurile de ziare. Este un sistem modern care implică doar transmiterea SMS-ului în funcţie de timpul dorit de parcare. Sistemul ales este TPark, ce funcționează deja în 14 orașe din România”, a declarat primarul Costan Morar.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More