Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Parcările cu plată din Dej, aproape de finalizare

0 48

primarie centru dej

Primăria municipiului Dej a demarat acțiunea de amenajare a parcărilor cu plată din centrul orașului în următoarele locații: Piața Bobâlna, Strada 1 Mai- zona primăriei, Piața 22 Decembrie și 16 Februarie, Strada George Coșbuc.

În acest sens au fost amplasate parcometrele, au fost conectate la rețeaua electrică, a demarat marcarea locurilor de parcare urmând ca până la finalul săptămânii viitoare să fie finalizată operațiunea de amenajare. Începând cu data de 10 iulie parcările cu plată vor funcționale în cursul săptămânii, de luni până vineri, în intervalul orar 07:00-18:00.

Parcările cu plată sunt destinate autoturismelor, microbuzelor și autovehiculelor de transport marfă sub 3,5 tone.

Taxa pentru parcare va putea fi plătită prin parcometre, tichete de parcare, care vor putea fi cumpărate de la chioșcurile de ziare sau casieria primăriei și abonamente ce pot fi solicitate la Serviciul Tehnic.

Taxele de parcare vor avea următoarele valori:
– parcare autoturism – 1 leu/oră;
– parcare microbuze şi autovehicule transport marfă sub 3,5 t – 2 lei/ oră;
– abonament( tichet) zilnic parcare autoturisme – 5 lei/ 10 ore;
– abonament( tichet) zilnic parcare microbuze şi autovehicule transport marfă sub 3,5t – 10 lei/ 10 ore;
– abonament lunar parcare autoturisme – 50 lei/lună;
– abonament lunar parcare microbuze/ autovehicule transport marfă sub 3,5t- 120 lei/ lună;

„Taxarea parcărilor în zona centrală, în cursul săptămânii, era o acțiune pe care trebuia să o concretizăm, având în vedere numărul mare de mașini care parchează în zonă și solicitările primite în acest sens. În condițiile în care foarte mulți dejeni vin spre spre centru, pentru a-și rezolva diverse probleme la instituții, nu este normal să nu găsească locuri de parcare, asta datorită faptului că multe mașini ocupă parcarea pe perioada întregii zile. Așadar era nevoie de a face o diferențiere între cei care vin să își rezolve problemele și pleacă și cei care staționează.

Investiția a fost realizată în etape, în prima fază au fost achiziționate parcometrele, ulterior a fost nevoie de intervenții pentru racordarea lor la rețeaua electrică, iar acum suntem în ultima etapă, cea a marcării locurilor de parcare și a finalizării tuturor aspectelor care vor reglementa parcarea. Parcările cu plată vor intra în vigoare din 10 iulie, însă în prima fază va fi o perioadă de acomodare a conducătorilor auto cu condițiile de parcare”, a declarat primarul Costan Morar.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More