Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Parcul Colegiului „Andrei Mureșanu” Dej intră în reabilitare

0 532

Parcul Colegiului Național „Andrei Mureșanu” Dej intră în reabilitare.

Primăria Municipiului Dej anunță că a început reamenajarea spațiului verde din incinta campusului Colegiului Național ”Andrei Mureșanu”.
Conform reprezentanților primăriei, reamenajarea peisagistică va consta în înlocuirea vegetației existente care în prezent este mult prea densă pentru suprafața de teren de care dispune. Parte din arbori sunt afectați de un intens proces de degradare ireversibilă și au devenit un pericol pentru elevi și personalul didactic, spune aceștia. Astfel, spațiul verde va fi refăcut prin replantarea de specii de arbori și arbuști precum și gazon.

„Luând exemplul marilor instituții de învățământ de la nivel european, unde spațiile verzi sunt un element complementar clădirii care constituie o adevărată valoare arhitecturală, reamenajarea peisagistică a spațiului verde din incinta CNADM va redeschide perspectiva inițială asupra construcției, un monument național autentic” au mai transmis reprezentanții Primăriei Dej.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More