Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Parfumuri masculine dulci: care sunt cele mai populare

0 1.037

Se crede în mod obișnuit că parfumurile dulci sunt în mod tradițional feminine sau adolescentine. Azi spargem acest mit și arătăm că există parfumuri cu note dulci care se potrivesc foarte bine cu stilul masculin.

Aromele dulci pot fi interpretate în diferite moduri. În cele din urmă, nu trebuie să uităm că lumea parfumurilor este destul de subiectivă. Mai ales atunci când ingredientele trebuie reinterpretate cu ajutorul unor molecule sintetice, așa cum este cazul marii majorități a parfumurilor fructate.

În cazul parfumurilor dulci pentru bărbați, considerăm că acestea pot fi împărțite în două grupe principale: cele care provin din fructe (naturale) și cele gastronomice (deserturi).

Să începem prin a vorbi despre cele fructate, deoarece sunt cele mai populare. Acestea fac parte din marea familie aromatică a fructelor, legumelor și nucilor. Această familie este alcătuită din peste 200 de ingrediente. Această familie este destul de diversă, în care aproape că putem asigura că orice fruct din supermarket va avea o interpretare aromatică. Este important de menționat că, din cauza concentrației mari de apă conținută în fructe, este foarte dificil de a avea o extracție aromatică a acestora, de aceea aproape toate – dacă nu toate – sunt arome reconstruite de parfumieri. Parfumurile pentru bărbați care includ smochine, ananas, pepene verde, zmeură sau pepene galben sunt printre cele mai des întâlnite. Fără a uita că, fiind considerate arome nesofisticate (note de vârf), acestea vor fi întotdeauna însoțite de acorduri lemnoase sau condimentate, pentru a oferi o compoziție aromatică mai bună în notele de mijloc sau de bază.

Jean Paul Gaultier parfum – oferte online

Pe de altă parte, există familia gourmand, puțin cunoscută, pe care am putea să o traducem literal prin gurmand. Este un grup oarecum controversat, fiind vorba de parfumuri care nu se găsesc în natură, cum ar fi florile, fructele sau citricele; cu alte cuvinte, sunt parfumuri create pentru a imita mâncăruri, mai ales deserturi. Bomboane de zahăr, caramel, înghețată, bezea sau chiar popcorn sunt unii dintre membrii acestei familii distractive și dulci. Sunt, de asemenea, note nesofisticate, dar asta nu înseamnă că nu pot fi găsite în parfumuri cu o piramidă olfactivă bine concepută. Cheia este în combinația bună făcută de nasul expert.

Born in Roma Yellow Dream, Valentino

Note dulci: ananas și turtă dulce

Ce-i drept, acest nou parfum dulce de la Valentino pare a fi făcut pe măsura articolului. Acesta include note dulci de la cele două familii explicate mai sus. Ananas ca notă de vârf și turtă dulce în nota de mijloc. Însoțite de cedru, vanilie și mirodenii, acestea dau naștere unei compoziții calde, dar în același timp cu un halou de dulceață. Pur și simplu: ideal pentru utilizare în timpul zilei, atât pe timp cald, cât și pe timp rece.

First Instinct, Abercrombie & Fitch

Notă dulce: pepene galben

Parfumierul Phillippe Romano a avut o mare provocare internă: să creeze un parfum care să se ridice la înălțimea emblematicului Fierce al mărcii. Un parfum dulce modern, proaspăt și în același timp cu accente calde, care păstrează esența senzuală a mărcii, propunând un parfum tineresc și distractiv. În opinia noastră, pepenele este secretul pentru a oferi aspectul diferențiator. Se îmbină cu alte parfumuri atipice, cum ar fi apa tonică și ginul, fuzionând cu chihlimbarul clasic, frunzele de violetă și mosc.

Scandal Pour Homme, Jean Paul Gaultier

Notă dulce: caramel

În timp ce distracția este un aspect cu care am putea descrie parfumurile dulci, acesta de la Jean Paul Gaultier o reafirmă. Un parfum inspirat de dinamismul boxului, este creat pentru a fi purtat în timpul unei ieșiri în oraș. Puține ingrediente au fost alese de trioul de parfumieri – Raynaud, Gracia-Cetto și Bisch -, caramelul fiind unul dintre protagoniști, alături de exotismul boabei tonka.

Parfumuri barbatesti cu vanilie

Vanilia este, de asemenea, dulce, ceea ce o face esențială pentru orice colecție de parfumuri. Este sofisticată, caldă și primitoare. Unele dintre cele mai bune parfumuri cu vanilie sunt Aramani Code Absolu sau Tobacco Vanille de Tom Ford.

Parfumuri cu miros floral pentru bărbați

Există mai multe opțiuni de parfumuri pentru bărbați cu un miros floral, de la trandafir la violetă și până la iasomie. Aceste parfumuri sunt dulci, sofisticate și proaspete, așa că ar trebui neapărat să ai câteva în colecția ta. Iată câteva opțiuni: Florentine Iris Ermenegildo Zegna, Garanat Bvlgari sau British Bouquet Atkinsons.

Parfumuri cu miros de trandafiri pentru bărbați

Desigur, parfumul trandafirilor este un alt parfum dulce, deși puțin mai puternic și mai profund decât altele. Este ideal pentru un aspect romantic, dar și pentru a atrage cu arma naturală a trandafirilor. Aici, printre cele mai bune parfumuri cu trandafiri ne gândim la Garanat de la Bvlgari, A Song for the Rose de la Gucci, printre altele.

Parfumuri cu miros de violete pentru bărbați

Violetele ar putea să vă ducă cu gândul la un parfum „feminin”, totuși, acet ingredient este deja destul de comun în parfumurile pentru bărbați și este oarecum asemănător cu trandafirul, dar cu un miros mai sofisticat. Born in Roma Uomo de Valentino și Uomo de Ermenegildo Zegna sunt unele dintre cele mai bune cu acest parfum.

Parfumuri cu miros de iasomie pentru bărbați

Iasomia este un alt parfum floral dulce, care este unul dintre preferatele noastre, deoarece este unic, sofisticat și nu la fel de profund ca altele. Există mai multe parfumuri cu iasomie pe care vi le recomandăm, dar ați putea căuta Orphéon, Diptyque sau La Jardin de Monsieur Li de Hermes.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More