Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Parlamentul, convocat pentru demiterea lui Grindeanu. Moţiunea de cenzură la adresa Guvernului va fi citită duminică

0 59

Moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Grindeanu va fi citită duminică, în plenul Parlamentului, la ora 16.30, a anunţat, vineri seara, Mihai Fifor, liderul Grupului PSD din Senat.

„Am decis să convocăm colegii parlamentari pentru duminică, ora 16.30, în plenul Parlamentului, unde se va citi moţiunea de cenzură. Programul este: 15.00 şedinţe grup PSD-ALDE, 16.00 – şedinţa Birourilor Permanente Reunite, la 16.30 va citită moţiunea de cenzură citită. Nu putem să aşteptăm, asistăm impasibili la ce se întâmplă, e normal ca Parlamentul să reaţioneze, să repunem în ordinea normală a lucrurilor. E un mod ilegal, neconstituţional de acaparare a puterii guvernamentale. Citim moţiunea de cenzură duminică, în termen cel mai scurt”, a declarat Mihai Fifor, liderul Grupului PSD din Senat.

Iniţial, Liviu Dragnea a anunţat că moţiunea de cenzură va fi citită luni şi votată miercuri.

Legat de susţinerea pe care o caută la alte partide şi în special discuţiile cu UDMR, Fifor a precizat doar că acestea sunt purtate de conducererea PSD, fără a da alte detalii.

Victor Ponta, numit Secretar general al guvernului

Victor Ponta, noul şef al Secretariatului General al Guvernului, a declarat că premierul Sorin Grindeanu i-a propus în cursul zilei de joi să meargă în echipa sa şi susţine că a acceptat pentru că Executivul nu este un supermarket ”pe care să îl închizi”.

”În ultimele trei zile (n.r.: Grindeanu) a trecut un test mafiot, ameninţări personale, dezvăluiri, tentative de mituire cu funcţii. Faptul că a trecut acest test a fost motivul pentru care am acceptat”, a spus, vineri seara, Victor Ponta, care a recunoscut că a fost chemat în echipa lui Sorin Grindeanu cu o zi înainte.

Principalele declaraţii ale lui Victor Ponta din cadrul conferinţei de presă de la Palatul Victoria:

Suntem într-o situaţie neaşteptată şi anormală. Dl prim ministru Grindenau mi-a propus ieri să vin în echipa sa.

Victor Ponta a fost numit, vineri, în funcţia de Secretar general al guvernului, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial.

Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial după ce au apărut informaţii potrivit cărora Mihai Busuioc, şef al Secretariatului General al Guvernului, ar fi refuzat contrasemneze decizia lui Sorin Grindeanu de a-l elibera din funcţie.

Potrivit legii, Monitorul Oficial funcţionează sub autoritatea Executivului, ce este exercitată prin Secretariatul General al Guvernului. Asta înseamnă că fiecare act emis trebuie contrasemnat şi de şeful Secretariatului General al Guvernului (SGG).

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More