Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Parteneriat internațional derulat de Asociația Suflet Someșean-Dej

0 174

logo-asociatia suflet somesean

Consiliile Tinerilor pentru Democrație este un parteneriat internațional între asociații nonguvernamentale din Polonia, Spania, Italia, România și Croația.

Principala acțiune a proiectului se va desfășura în perioada 30 iunie-6 iulie 2014 în orașul Gdansk din Polonia, unde reprezentanții Consiliilor Tinerilor din fiecare regiune participantă, se vor reuni. Prin intermediul proiectului tinerii vor crea o strategie pentru dezvoltarea Consiliului Tinerilor din fiecare comunitate implicată pentru peroiada 2014-2020.

Tema activităților proiectului este de a organiza ateliere de lucru între reprezentanți ai comunităților tinerilor și demnitarii care stabilesc politicile de tineret  din regiune. Aceste ateliere vor identifica posibilitățile de implementare ale propunerilor tinerilor cu ajutorul Guvernului, a Consiliului local și ale altor instituții publice.

Asociația ”Suflet Someșean” va trimite la reuniunea din Gdansk  trei tineri ajunși la vârsta majoratului și un coordonator de grup. Tinerii fac parte din licee diferite și au fost selectați pentru a identifica mai ușor genul de probleme cu care aceștia se confruntă în comunitatea locală.

Proiectul de față este finanțat din fonduri comunitare,  făcând parte din programul ”Tineret în acțiune” și a fost inițiat de Asociația Morena din Polonia. Asociația Morena are o vastă experiență în implementarea programelor de educație non-formală pentru tineret. Parteneriatul de față este unul din numeroasele sale acțiuni.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More