Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Parteneriat pentru înfiinţarea unei biblioteci publice-private internaţionale pentru copii la Cluj-Napoca

0 167

La Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, instituţie de cultură care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, a avut loc joi, 3 noiembrie 2016, semnarea Acordului de Parteneriat cu Royal School in Transylvania care are ca obiectiv principal înfiinţarea unei biblioteci publice-private internaţionale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 14 ani.

În cadrul evenimentului au luat cuvântul atât reprezentanţi ai entităţilor care au pus bazele acestui concept, doamna Sorina Stanca – manager al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” Cluj, doamna Erika Hristea – preşedinte al Fundaţiei School For Europe şi domnul Julian Hingely – director Royal School in Transylvania, cât şi diplomaţii Carl Siebentritt – fostul şef al Biroului Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Cluj-Napoca şi Theodor Paleologu, fost ministru al culturii.

Biblioteca Internaţională care va lua naştere în urma acestei colaborări va fi găzduită de către Royal School in Transylvania, situată pe strada Henri Barbusse, nr. 44-46, Cluj-Napoca şi va purta denumirea „Alteţa Sa Regală Principele Radu al României”. Fiind primul parteneriat de acest gen dintre o bibliotecă publică şi o structură din mediul privat, acesta îşi propune să le ofere copiilor oportunitatea de a avea acces la cărţi editate în limbile română, engleză, franceză, spaniolă, italiană şi nu numai, precum şi posibilitatea de a se abona la baze de date utile atât în activitatea lor educaţională, cât şi pentru îmbogăţirea bagajului de cunoştinţe.

Criteriile care stau la baza funcţionării Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” Cluj vor fi aplicate şi în cadrul structurii nou constituite, astfel că programul de vizitare şi studiere la biblioteca „Alteţa Sa Regală Principele Radu al României” va fi identic cu cel aplicat în cadrul entităţii judeţene.

,,Accesul membrilor unei societăţi la informaţie, cultură şi ştiinţă constituie un drept fundamental, la fel ca şi accesul la educaţie, fiind recunoscut pretutindeni în lume ca un element esenţial pentru dezvoltarea umanităţii. Înfiinţarea acestei filiale este o decizie lăudabilă, cu atât mai mult cu cât vizează reunirea unor publicaţii în mai multe limbi de circulaţie internaţională, oferind astfel elevilor care vor frecventa acest templu al lecturii posibilitatea de a descoperi tainele culturii şi literaturii universale”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

Decizia de a semna acest Acord de Parteneriat nu a fost deloc întâmplătoare, ci un demers bine documentat în contextul în care Royal School in Transylvania este o instituţie de prestigiu în mediul educaţional clujean, care a luat naştere la 1 septembrie 2015, cu un număr de 21 de copii, cu vârste cuprinse între 4 şi 13 ani, ajungând ca în anul 2016 să şcolarizeze un total de 76 de copii, între 4 şi 14 ani, proveniţi din nu mai puţin de 17 ţări.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More