Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Parteneriat pentru promovarea abilităţilor antreprenoriale: Școala gimnazială „Mihai Eminescu” Dej – Liceului Teoretic „Al Papiu Ilarian” Dej

0 460

De la cele dintâi bătăi ale inimii, până la primii pași făcuți în sfera maturității, dar și mult după aceea, s-ar vrea să fim înglobați într-o sferă de cristal, ca nimic din ceea ce este rău și murdar să nu ne atingă.

Priviți de niște ochi angelici, cufundați în învolburatele lacrimi ce ar dori să se reverse pe obraz, de cele mai mult ori, ne urmăm drumul, urmând ciclul firesc al lumii. O mare de iubire, de sacrificii, de fericire și de o mulțime de alte sentimente care se împletesc perpetuu, în sufletul unei mame, sunt cele care ne formează pe noi ca oameni; data de 8 Martie, consacrată femeii, este prilejul ideal de a ne arăta iubirea pentru aceste ființe minunate.

Elevi din clasa a IX-a A ai liceului nostru, Alexandru Papiu Ilarian, împreună cu cei din clasa a VII-a B de la Școala gimnazială „Mihai Eminescu” din Dej și-au aliat forțele pentru a realiza o varietate de elemente decorative pentru Târgul de 8 martie. Partea cea mai interesantă a acestei cooperări este dată de modul de organizare a tinerilor. Fiind conștienți că munca de echipă este esențială, cele două clase, înainte de a-și începe activitatea, s-au cunoscut și au realizat conexiuni între ei prin intermediul unor jocuri; conexiuni pe care, mai apoi, le-au consolidat muncind împreună, ajutându-se reciproc în confecționarea obiectelor. Micii antreprenori sunt cei din clasa a VII-a; ei le-au destăinuit bobocilor noștri „secretele” lor, iar aceştia conștienți că poți învăța de la oricine, chiar și de la cei mai mici, au primit cu bucurie sfaturile. Trebuie să mărturisim să tot acest proces ne-a impresionat într-un mod foarte plăcut.

De cum am intrat pe ușă, am simțit toată energia și voioșia tinerilor care combinau într-un mod creativ elemente de o pură simplitate (plastic, sfoară, material), conferindu-le estetică și originalitate, armonie din punct de vedere compozițional, căci fiecare creație conținea o notă personală. Aceasta este o prima colaborare în această formație, însă lucrurile au decurs atât de frumos încât coordonatoarele, d-na. prof. Smaranda Oargă și d-na prof. Daria Martonoş au pus bazele unui parteneriat între cele două instituţii de învăţământ.

Parteneriatul urmăreşte identificarea preocupărilor pentru antreprenoriat şi dezvoltarea abilităţilor pentru afaceri de succes, competenţe cheie pe care comunitatea educaţională europeană şi naţională le promovează şi la susţine pentru învăţământul românesc.

Activitatea practică a fost precedată de o „mică conferinţă” în care tânărul antreprenor Flavius Pop, fost elev al Liceului Teoretic „Al. Papiu Ilarian”, a împărtăşit experienţa sa în domeniu, subliniind importanţa stabilirii şi realizării cu consecvenţă a scopurilor. Cuceriţi de calităţile speaker-ului, elevii au înţeles că buna organizare, motivaţia, expertiza şi nu în ultimul rând comunicarea în echipa sunt condiţii ale succesului în afaceri.

Toţi factorii implicaţi, elevi, profesori, conducerile celor două şcoli doresc să dezvolte împreună acest parteneriat, îndrumând elevii spre a dobândi un spirit antreprenorial bine creionat. Astfel ne ofere nouă, elevilor participanţi activi la Cursul opţional de „Competenţe în mass-media”, un motiv în plus de „exersa/aplica” ceea ce am învăţat: realizarea de produse media prin care să promovăm în comunitate crâmpeie din bogata activitate a liceului

Articol realizat de Anca Teocan, clasa a XI-a A, Liceul Teoretic „Al Papiu Ilarian Dej”

(cu colaborarea colegelor de la cursul opţional: Giorgiana Mureşan clasa a XI-a A, Renata Blăjan, clasa a XI-a C, Diana Ungur, clasa a XI-a C şi Martin Sara, clasa a XI D).

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More