Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Partida Romilor Pro Europa Cluj, comunicat referitor la situația romilor din Dej infectați cu COVID-19

1 2.620

Asociatia Partida Romilor Pro Europa Cluj  a fost informata de catre presedintii din teritoriu asupra faptului ca in localitatea Dej, in cadrul comunitatilor de romi, exista suspiciunea de existenta a virusului COVID 19.

Tinand cont de aceste informatii am facut demersuri catre Institutia Prefectului Judetului Cluj si Directia de Sanatate Publica a Judetului Cluj, cu rugamintea de a se verifica si a se lua masurile legale de specialitate in teren,

Din pacate informatiile noastre au fost confirmate, existand, pina la momentul prezentei aproximativ un numar de 50 persoane confirmate si internate, precum si alte persoane carantinate care au fost testate urmand sa afle rezultatul.

Domnul prefect Mircea Abrudean  si domnul primar Costan ne-au asigurat ca se iau in continuare toate masurile legale in aceasta situatie, asigurandu-se persoanelor din comunitati necesitatile de baza, implicit hrana, pentru a  nu iesi din comunitate.

Avand in vedere contextual social din municipiul Dej facem un apel catre toti cetatenii sa respecte masurile legale in vigoare, fiecare sa stea in case si sa respecte principiile umanitatii si nediscriminarii.

Mariflor

Aceasta pandemei este la nivel global, nu are originile in municipiul Dej,

iar daca cativa etnici romi nu au respectat masurile legale actuale, acestia vor suporta consecintele legii, dar  acest aspect nu trebuie generalizat la nivelul tuturor etnicilor romi  din municipiului Dej sau la nivel macro.

Toti cetatenii acestei tari avem drepturi si obligatii legale la fel, fiecare poate gresi indiferent de etnie, si nu dorim ca aceste probleme sa  fie exagerat mediatizate negativ si trebuie sa tinem cont de conditiile insalubre in care romii din Dej traiesc si implicit de nivelul lor socio educational.

In aceeasi ordine de idei deoarece aceasta pandemie nu are etnie, facem din nou un apel catre toti cetatenii sa nu aduca jigniri rasiste si sa nu acuze nefondat etnicii romi,  doar impreuna putem trece cu bine peste aceste probleme.

Asociatia Partida Romilor Pro Europa Cluj  va fi activa in continuare pentru a lupta contra acestui virus alaturi de toti actorii sociali implicati.

Presedinte organizatia tineret Cluj

Dragos Rosianu

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

1. Anonim spune

Multumesc asociatiei pentru grija fata de cetatenii localitati,dar cred ca ar fi bine sa se asigure ca membrii comunitatii pe care o reprezinta , respecta legile si dispozitiile legale si apoi sa solicite celorlalti membri ai comunitatii sa respecte carantina ,poate era mai bine sa se implice prin popularizarea in rindul comunitatilor rrome a gravitatii acestei pandemii inainte de izbucnirea acestui /acestor focare

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata