Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Partidul #Colectiv și Guvernul Facebook

1 265

Imediat după ce Victor Ponta și-a anunțat demisia din funcția de premier, pe Facebook, a fost creată o pagină denumită Partidul Colectiv. Cei care se ocupă de cont anunță că nu sunt doar un grup de oameni care ies în stradă și strigă „demisia”.

Publicitarul Bogdan Naumovici propune înființarea Partidului Colectiv, care poate reprezenta o soluție la așteptările STRĂZII. „Partidul Colectiv este o necesitate a unei jumătăți de țară”, susține Bogdan Naumovici, care consideră că acesta va trebui să aibă doua devize: cinste și competență. Partidul Colectiv ar urma sa fie format din oameni care nu au mai făcut până acum politică.

„Noi, noi toți care ne-am săturat să ieșim în stradă doar ca să cerem demiterea unor nume, doar ca în locul lor să vină altele, dar cu aceeași gândire”, scrie la descrierea de pe Facebook.

partidul colectiv

Guvernul Facebook

Imediat după anunţul făcut de Victor Ponta că îşi depune mandatul de premier pe internet a început să circule un document în care se încearcă promovarea oamenilor competenţi în funcţii cheie ale statului. Lista este cunoscută drept „Guvernul Facebook”.

Demisia lui Victor Ponta din funcţia de premier a prins nepregătită clasa politică, partidele fiind încă bulversate de situaţia ivită miercuri. Liberalii oscilează între a cere alegeri anticipate şi un guvern de tehnocraţi, PSD nu s-a hotărât în privinţa unui înlocuitor al lui Ponta, dar societatea civilă s-a mişcat deja, iar pe internet circulă deja o listă cu persoane în funcţii cheie de stat.

Este aşa-numitul Guvern Facebook, din care fac parte Ana Blandiana, propusă pentru funcţia de ministrul al Culturii sau Ana Pascu, fostă scrimeră, vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Scrimă şi mama basistului trupei Goodbye to Gravity, Alex Pascu, internat în spital după incendiul de la Colectiv. Ea este propusă pentru funcţia de ministru al sporturilor.

Printre propunerile utilizatorilor mai figurează Moise Guran, la economie sau Răzvan Pascu la turism. Pentru funcţia de premier părerile sunt împărţite. Cătălin Predoiu este catalogat ca făcând parte din „sistem”, un utilizator opinând: „Nu sunt de acord, se trage din aceeaşi mizerie politică”.

Pentru funcția de premier este propus și Lucian Mândruță, dar nu este susțin de oameni. Potrivit unui mesaj, „mi se pare că apelează prea des la manipulare pentru a-și face punctul de vedere auzit și înțeles”.

În ciuda demisiilor anunțate de premierul Victor Ponta și primarul Cristian Popescu „Piedone”, masa critică ce a luat parte la mișcările de stradă nu pare să aibă răbdare până la desemnarea noilor demnitari. Susținătorii protestului au preluat inițiativa, invocând schimbarea radicală a întregului sistem politic.

Documentul Google este distribuit acum pe Facebook și poate fi accesat aici.

Propunerile se pot face și pe grupul de Facebook Schimbăm România – Lista de nominalizări

Printre numele propuse se află și Moise Guran, Cătălin Predoiu, Monica Macovei, Mihai Răzvan Ungureanu, Radu Georgescu, Dan Puric, Gabriel Liiceanu, Mircea Cărtărescu și omul de afaceri Marius Ghenea.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. sasa spune

    Amatorismul , bajbaiala si subiectivismul organizatorilor se vede de la o posta atat din elaborarea obiectivelor cat si din nominalizarea eventualilor candidati la functii importante in stat. In locul celor nominalizati de voi, dintre care unii din scoala lui Soros, altii dovediti a fi corupti, coruptibili si nu-i exclus si tradatori de tara, mai bine v-ati gandii la oameni care n-au avut legatura cu politica. Fara lideri luminati ,copti, care sa cunoasca bine problemele societatii, care sa atraga o mare parte a societatii, nu veti face nimic. Singurul care ar indeplini aceste conditii ba mai mult, are si un proiect de tara, are si capacitatea sa conduca executivul si are si cu cine este Calin Georgescu. Nu face parte si n-a facut din nicio foarmatiune politica, are calitati deosebite, foarte inteligent si inspira incredere, atrage ca un magnet atentia populatiei. Cu MRU, Monica Macovei, Gabriel Liiceanu si nu mai stiu care nominalizat, esecul este garantat. Si fara un lider sau chiar mai multi lideri, va veti veti sfasia pentruca fiecare vrea sa fie mai important decat altii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More