Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Party la cabană în Sântioana. Tânăr din Dej, organizatorul evenimentului

0 2.217

Un tânăr de 19 ani din Dej a fost sancționat de polițiștii gherleni pentru organizarea unui eveniment privat la o cabană din Sântioana. Adolescentul închiriase trei cabane.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, Grupării mobile Ștefan Cicio Pop, poliţişti locali, și reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, au continuat și sâmbătă activitățile în vederea limitării răspândirii virusului COVID-19.

Peste 640 de forțe au acționat în sistem integrat, fiind controlate zonele aglomerate, societăți comerciale, baruri, terase și săli de jocuri de noroc, de pe raza întregului județ.  

În cadrul acțiunilor desfășurate, au fost legitimate 1.704 persoane și au fost verificate peste 160 de societăți comerciale.

Totodată, au fost oprite pentru control 118 mijloace de transport persoane, fiind verificat modul în care, sunt respectate măsurile de protecție pentru prevenirea răspândiri virusului COVID-19.

Nerespectarea măsurilor instituite în contextul pandemiei de Coronavirus au condus la aplicarea unui număr de 208 sancțiuni contravenționale, în valoare de 54.700 de lei.

Printre neregulile constatate de către oamenii legii s-a aflat și cazul unui tânăr din Dej, care a închiriat trei cabane la Sântioana pentru un eveniment privat.

În jurul orei 20.00, polițiștii din cadrul polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla s-au sesizat din oficiu cu privire la desfășurarea unui eveniment privat la locația unor cabane din localitatea Sântioana. Cu ocazia verificărilor efectuate, a fost identificat proprietarul, care a declarat faptul că a închiriat un număr de 3 cabane unui tânăr de 19 ani, din municipiul Dej”, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

Potrivit sursei citate, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Cluj-Napoca au constatat faptul că, într-un hotel de pe raza municipiul Cluj-Napoca, un grup de 28 de persoane, prezente în incinta hotelului pentru susținerea unui examen, au fost servite cu alimente și băuturi în spațiu închis, fără a fi respectate prevederile legale.

Societate a fost sancționată contravențional în conformitate cu HG 293/2021, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, fiind totodată dispusă încetarea activității de servire.

Totodată, au fost identificate 4 societăți comerciale, care desfășurau activități de servire în terase special amenajate cu pereți temporari din plexiglas și acoperiș, contrar prevederilor legale.

Față de aceștia s-a luat măsura sancționării contravenționale în conformitate cu HG 293/2021.

Tot ieri, în jurul orei 22.00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin s-au sesizat din oficiu cu privire la desfășurarea unei întruniri la care participă aproximativ 60 de persoane.

Cu ocazia verificărilor efectuate la fața locului, a fost identificat organizatorul întrunirii, un bărbat de 28 de ani, din orașul Huedin, care a declarat faptul că a organizat un parastas în urma unui deces în familie.

Organizatorul evenimentului a fost sancționat contravențional, conform Legii 55/2020, cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

În continuare sunt efectuate verificări în vederea identificării tuturor persoanelor care au participat la eveniment și luarea măsurilor legale față de acestea.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More