Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Pașapoarte biometrice false descoperite pe aeroportul Cluj-Napoca

0 299

Cinci persoane sunt cercetate pentru că asupra lor au fost descoperite pașapoarte false. Acestea erau ascunse în căptușeala bagajelor.

Cinci persoane au încercat ieri, pe aeroportul din Cluj-Napoca, să părăsească țara printr-o cursă Cluj-Napoca – Tel Aviv. Toate cele cinci persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 53 de ani, au prezentat la controlul de frontieră paşapoarte R. Moldova

În baza unor analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au efectuat controale amănunţite şi asupra persoanelor și bagajelor. Astfel, au fost descoperite, ascunse în căptuşeala bagajelor de mână, cinci paşapoarte biometrice,  ce purtau însemnele autorităţilor statului român.

De asemenea s-au efectuat verificări suplimentare și s-a constatat că filele informatizate cu datele de identitate erau falsificate. Persoanele au declarat că au obţinut documentele româneşti de la o persoană de sex masculin a cărui identitate nu o cunosc din municipiul Iaşi, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 2.000 şi 4.000 de euro.

Cei în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în Israel unde sperau să-şi găsească locuri de muncă folosindu-se de documentele false. Cele cinci persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More