Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Paștele în Maramureș. Pensiunile și stațiunile sunt rezervate aproape în totalitate

0 78

Turiștii români și străini au ales și în acest an, în număr foarte mare, să-și petreacă sărbătorile pascale în Maramureș, pensiunile rurale fiind rezervate în proporție de 90%, susține președintele Asociației Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural – ANTREC, Livia Sima.

„Gradul de ocupare al pensiunilor rurale depășește ușor procentul de 90%, iar cei care au ales ca destinație pentru scurta vacanță de Paști Maramureșul sunt turiști români și un număr mic de străini. Au fost rezervate pensiunile din satele și comunele situate în vecinătatea unor mănăstiri, lăcașe de cult renumite sau pensiuni din zona montană. Turiștii și-au rezervat locurile de cazare în urmă cu o lună de zile, majoritatea optând pentru pachetele all inclusive sau pentru două zile și plecarea spre altă destinație. Un avantaj l-a constituit menținerea unor prețuri acceptabile la cazare și masă, plus un program diversificat pentru cei care și-au exprimat dorința să participe la slujbele religioase. Proprietarii pensiunilor au lăsat la voia turiștilor să-și facă programul sau au sugerat diverse variante având în vedere că e doar un sejur de cel mult patru zile”, a spus Livia Sima, citată de Agerpres.

Turiștii au optat în mare măsură pentru pensiunile situate în satele și comunele așezate pe Valea Izei și Valea Vaserului, dar și în pensiunile din satele așezate la poalele Munților Țibleș.

„După mulți ani, turiștii și-au rezervat locuri și-n pensiunile din satele și comunele situate în defileul Lăpușului, sate care ajung până la poalele Munților Țibleș. E o zonă mai puțin căutată, prea puțin popularizată, o zonă cu peisaje spectaculoase, locuri în care geografia îmbină șesul, dealul și muntele, locuri care transmit o stare de calm și odihnă. Au ales pensiunile din satele lăpușene, turiști din Banat, Oltenia și un număr mic de turiști din Transilvania. O partea dintre aceștia vor participa la slujba de Înviere și în prima zi de Paști, fie la bisericile din sat sau la Mănăstirile Rohia și Rohița”, a spus Ioana Pașca, proprietarul unei agenții turistice din municipiul Baia Mare.

Proprietara unei pensiuni din comuna Botiza, Ilișca Petruș, a spus că turiștii au optat pentru a petrece sărbătorile pascale în sat sau o excursie de o zi cu trenul Mocănița pe Valea Vaserului.

Prețul unui pachet all inclusive oscilează în funcție de solicitările turiștilor și poate varia între 80, 120 și 220 de lei/zi de cazare hotelieră.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More