Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Patriarhul Daniel, primul îndemn la vaccinare: „Este un pas spre o posibilă redeschidere a pelerinajelor”

0 40

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a făcut primul apel la vaccinare anti-COVID, chiar înainte de slujba de Paşte de la Patriarhie.

Preafericitul Daniel a amintit în discursul său şi despre libertatea dată de vaccinare, amintind de prelerinajul de la Mormântul Sfânt.

„În Israel, ca urmare a vaccinării unui procent foarte mare din populație, s-au relaxat măsurile, sau restricțiile impuse anul trecut”, a remarcat Patriarhul României, potrivit basilica.ro.

„Este un pas spre o posibilă redeschidere a pelerinajelor”, a continuat el. „Începând cu 23 mai, sperăm și noi să putem trimite din nou grupuri de pelerini, sigur, de preferință pelerini vaccinați, care să reia vizitele la Locurile Sfinte”.

Liber la pelerinaje

„Ne rugăm Preasfintei Treimi ca să ne învrednicească să ne bucurăm din nou de pelerinajele din Țara Sfântă, dar și aici, acasă, să fim mai aproape unii de alții și să putem să mulțumim mai mult lui Dumnezeu pentru darul vieții și pentru darul sănătății”, a mai spus părintele patriarh.

„Pentru că această pandemie, această molimă universală, ne-a arătat cât de mult depindem noi de darul vieții și al sănătății, care vin de la Dumnezeu, dar pe care noi trebuie să le protejăm și să le cultivăm”, a încheiat el.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More