Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Patronii unei firme din Baia Mare, trimiși în judecată pentru dare de mită în formă continuată

0 221

Doi bărbați, administratorii unei firme din Baia Mare, au fost trimiși în judecată în stare de libertate de către procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj – Biroul Teritorial Baia Mare. Aceștia sunt judecați ca inculpați, fiind acuzați de dare de mită în formă continuată.

Potrivit comunicatului DNA, Vasile Pop și Mihai Vasile Pop, la data faptelor administratori ai SC Mozigres Construct SRL Baia Mare, sunt judecați cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2013 – 2014, inculpații Pop Vasile și Pop Mihai – Vasile, în calitate de administratori ai SC Mozigres Construct SRL Baia Mare, i-au remis inculpatului Dragomirescu Petre Gabriel, la data faptelor expert I în cadrul ROMATSA RA București – Administrația Centrală – Direcția tehnică – Serviciul investiții, suma totală de 49.200 lei.

Această sumă de bani a fost pretinsă și primită de acesta din urmă, în schimbul atribuirii, către firma oamenilor de afaceri, a unor lucrări privind renovări și amenajări interioare în spațiile aparținând Direcției Serviciilor de Navigație Aeriană Baia Mare, pentru buna derulare a contractelor și acceptarea la plată a unor situații de lucrări nereale, în condițiile în care toate facturile erau aprobate de către Romatsa RA – Administrația Centrală.

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparține inculpatului Pop Mihai Vasile.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureş, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

Amintim că, referitor la inculpatul DRAGOMIRESCU PETRE GABRIEL, în aceeași cauză, la data de 20 martie 2017, procurorii au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art.483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a inculpatului, pentru infracțiunile de luare de mită în formă continuată și participație improprie sub forma instigării la infracțiunea de spălare de bani (detalii în comunicat nr. 260 din 20 martie 2017).

DNA face precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More