Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Patronul unei firme cercetat de polițiști, după ce a angajat la negru peste 40 de persoane

0 214

Ziua Politiei Romane la Dej (7)

Administratorul unei societăţi comerciale din Bucureşti este cercetat de poliţiştii clujeni pentru muncă la negru. Bărbatul ar fi angajat 42 persoane fără a le încheia contract individual de muncă.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de un bărbat, de 38 de ani, din Bucureşti, pentru comiterea infracţiunii de primire la muncă a mai mult de 5 persoane, indiferent de cetăţenia acestora, fără încheierea unui contract individual de muncă.

Din investigaţiilor efectuate de poliţişti a reieşit că 42 de persoane prestau muncă la negru la două puncte de lucru ale firmei administrate de bărbatul de 38 de ani, situate în Cluj-Napoca, cu obiect de activitate activitate de consultanţă pentru afaceri şi management.

Cercetările sunt continuate de poliţişti pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Polițiștii continuă acţiunile pentru depistarea acestui gen de fapte întrucât munca la negru are efecte negative, atât pe termen scurt, dar şi pe termen lung, atât pentru individ cât şi pentru societate, pentru bugetul asigurărilor sociale şi bugetul de stat. Există o relaţie interdependentă între plata contribuţiilor şi a impozitelor şi accesul la drepturile de asigurări sociale şi alte măsuri de protecţie socială, lipsa de venituri la bugetul consolidat al statului afectând sistemele de asigurare socială.

În acelaşi timp, acest fenomen are efecte negative şi pentru cei care prestează activitatea nedeclarată, situându-i pe o poziţie precară din punct de vedere economico-social, fără posibilităţi de progres profesional şi mai ales fără protecţie socială.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More