Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Patronul unei școli de șoferi din Dej și un polițist dejean, condamnați pentru trafic de influență

0 276

tribunalul cluj

Tribunalul Cluj a dat ieri pronunțarea în dosarul în care patronul unei școli de șoferi din Dej și un polițist au fost acuzați de comiterea mai multor infracțiuni în legătură cu activitatea școlii de șoferi.

Astfel, M. A. M, agent de poliție și instructor auto la școala de șoferi din Dej a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, și la plata unei amenzi penale, fiind găsit vinovat de acuzațiile de trafic de influență, complicitate la luare de mită și fals în înscrisuri.

Patronul școlii de șoferi, M. C. G., a fost condamnat de instanță la un an și jumătate de închisoare pentru luare de mită, trafic de influență și fals în înscrisuri.

Potrivit sentinței Tribunalului Cluj, instanța condamnă pe inculpatul G. M.C. pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare, (…) condamnă pe acelaşi inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare, (…) condamnă pe acelaşi inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată la pedeapsa de 10.000 lei amendă penală.

În baza art. 33 lit. a rap. la art. 34 lit. e din Codul penal contopeşte pedepsele de mai sus şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea a închisorii de 1 an şi 6 luni la care adaugă pedeapsa de 10.000 lei amendă penală.

În baza art. 71 din Codul penal privează pe inculpat, începând cu data rămânerii definitive a sentinţei şi până la executarea pedepsei, de dreptul prev. de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a din Codul penal. În baza art. 861 alin. 1 din Codul penal din 1969 dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de mai sus pe durata unui termen de încercare de 4 ani.

În baza art. 71 alin. ultim din Codul penal din 1969 dispune suspendarea executării pedepsei accesorii pe durata suspendării executării pedepsei principale. Atrage atenţia inculpatului că în cazul comiterii unei infracţiuni în interiorul termenului de încercare, care începe să curgă de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe, se va revoca suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, aceasta devenind executabilă.

 

CITIȚI ȘI: Poliţist din Dej şi patronul şcolii auto, judecaţi la Tribunalul Cluj

În ceea ce-l privește pe polițistul dejean M.A.M, instanța a decis condamnarea acestuia, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită la pedeapsa de 8 luni închisoare, (…) condamnă pe acelaşi inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă la pedeapsa de 1 an închisoare, (…) condamnă pe acelaşi inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată la pedeapsa de 500 lei amendă penală.

În baza art. 33 lit. a rap. la art. 34 lit. e din Codul penal contopeşte pedepsele de mai sus şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea a închisorii de 1 an la care adaugă pedeapsa de 500 lei amendă penală.

În baza art. 71 din Codul penal privează pe inculpat, începând cu data rămânerii definitive a sentinţei şi până la executarea pedepsei, de dreptul prev. de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a din Codul penal din 1969.

În baza art. 861 alin. 1 din Codul penal din 1969 dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de mai sus pe durata unui termen de încercare de 3 ani.

Pe durata termenului de încercare cei doi inculpați trebuie să se supună următoarelor măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de probaţiune Cluj– organ desemnat cu supravegherea

b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea

c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă

d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existenţă.

În baza art. 71 alin. ultim din Codul penal din 1969 dispune suspendarea executării pedepsei accesorii pe durata suspendării executării pedepsei principale. Atrage atenţia inculpatului că în cazul comiterii unei infracţiuni în interiorul termenului de încercare, care începe să curgă de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe, se va revoca suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, aceasta devenind executabilă.

”În baza art. 118 lit. e din Codul penal din 1969 confiscă în favoarea statului de la inculpatul G. M. C. sumele de 500 lei şi 100 euro primite de la martora Ş.O. Dispune restituirea către organele de urmărire penală a sumelor de: 400 lei consemnată la CEC Bank Sucursala Cluj pe numele inculpatului M. A. M. şi la dispoziţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, a sumei de 100 euro consemnată la CEC Bank Sucursala Cluj pe numele inculpatului G.M. C. la dispoziţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, a sumei de 400 lei din totalul de 600 lei consemnată la CEC Bank Sucursala Cluj pe numele inculpatului G. M. C. la dispoziţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, toate sumele menţionate fiind primite în echivalent de inculpaţi de la investigatorul sub acoperire L. P.

În baza art. 118 lit. e din Codul penal din 1969 confiscă în favoarea statului de la inculpatul G.M. C. restul sumei de 200 lei. Ridică sechestrul asigurător de pe sumele de 400 lei, 100 euro şi 400 lei evidenţiate mai sus; menţine sechestrul asigurător asupra sumei de 200 lei până la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri.

Dispune anularea în parte, cu privire la perioada de şcolarizare, a fişelor de şcolarizare emise pe numele cursanţilor: Ş. O., B. V., C.I. A., G. D., P. I., B.A., B. A.V., O. E. V., I. V. D., M. S.L., D.D.I., R.R. S., C. C.C., C. M., S. M., O. M. A., T. C. C., S. A. M., M.D. R., M. A. C., perioadele menţionate fiind parţial false.

Dispune anularea în întregime a următoarelor acte emise pe numele investigatorului sub acoperire L. P.: cartea de identitate seria XB nr. 301620, viza de reşedinţă pentru perioada 31.01.2012 – 01.08.2012, fişa de şcolarizare pentru conducerea autovehiculelor nr. 90/2011 emisă de SC G. P. SRL împreună cu certificatul de absolvire, cererea pentru prezentarea la examenul pentru obţinerea permisului de conducere din 06.02.2012, certificatul de cazier judiciar nr. 3347 din 31.01.2012 şi eventualul permis de conducere obţinut, precum şi toate celelalte acte încheiate cu ocazia prezentării şi susţinerii examenului pentru obţinerea permisului auto de către investigator, acestea fiind false.

În baza art. 274 alin. 2 din Codul de procedură penală obligă pe fiecare inculpat să plătească în favoarea statului suma de câte 1500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 15.04.2015.”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More