Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Patru bistrițeni, sub control judiciar după ce au cauzat un prejudiciu de 640.000 de lei

0 37

Faţă de patru persoane, bănuite de săvârşirea unor infracţiuni economice, au fost dispuse măsuri preventive. Cele patru persoane sunt bănuite că au cauzat prin fapte ilicite un prejudiciu de 640.000 de lei.

În perioada 4-11 aprilie a.c., în cadrul cercetărilor într-un dosar penal, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Biroului de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Ordine Publică, Poliției Oraș Năsăud, Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, cu sprijinul Biroului de Analiză a Informaţiilor Bistriţa-Năsăud și al specialiștilor din cadrul Gărzii Forestiere Judeţene Bistrița-Năsăud au efectuat 10 percheziţii domiciliare şi au pus în aplicare 6 mandate de aducere.

Percheziţiile au vizat mai multe persoane, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, folosirea cu rea credință a bunului sau creditului societății, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada anilor 2014-2016, o persoană, având calitatea de administrator al unei societăţi comerciale, din Năsăud, este bănuită că ar fi emis mai multe facturi fiscale, care nu au la bază operațiuni comerciale reale și care au fost înregistrate ca și cheltuieli în evidențele contabile, aparţinând mai multor societăţi comerciale.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este estimat la suma de 640.000 lei.

În cauză, faţă de patru persoane, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 ore.

Ulterior, faţă trei persoane, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile.

O persoană a fost prezentată instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Faţă de persoana în cauză, instanţa a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More