Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Patru cazuri de trichineloză la porcii sacrificați în gospodării din Bistrița-Năsăud

0 53

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bistriţa-Năsăud a confirmat, în ultima săptămână, patru cazuri de trichineloză la porcii sacrificaţi în gospodării, motiv pentru s-a dispus distrugerea unei cantităţi de 720 kilograme de carne de porc, potrivit comunicatului de presă remis luni AGERPRES.

„În urma efectuării examenului trichineloscopic, Laboratorul Sanitar-Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud a confirmat 4 cazuri de trichineloză la porcii sacrificaţi în gospodăriile populaţiei. Carnea provenită de la porcii depistaţi cu Trichinella Spiralis, în cantitate de 720 kg, a fost confiscată şi dirijată către distrugere”, se arată în comunicat.

În perioada 5-10 decembrie, inspectorii din cadrul DSVSA Bistriţa-Năsăud au efectuat 55 controale în târguri de animale, ferme, pieţe agroalimentare, unităţi de prelucrare lapte, unităţi de procesare carne, abatoare, unităţi de panificaţie-patiserie-cofetărie, unităţi de fabricare ulei, unităţi de alimentaţie publică, baruri, cantine, magazine alimentare, supermarketuri şi depozite en-gros.

„Controalele au vizat în special prevenirea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada sărbătorilor de iarna, când, în mod tradiţional, consumul unor cantităţi de alimente de origine animală şi nonanimală creşte. În urma controalelor au fost aplicate, în conformitate cu prevederile HG 984/2005, cu modificările şi completările ulterioare, 7 sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.440 lei”, se mai precizează în comunicat.

În plus, a fost dispusă reţinerea oficială şi dirijarea spre distrugere a aproximativ 32 kilograme de produse alimentare neconforme.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More