Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Patru cetățeni străini depistați cu ședere ilegală în Cluj

0 47

sedere-ilegala-imigrari

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Cluj au desfăşurat, în data de 16 martie, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor, au fost depistaţi cu şedere ilegală un număr de patru cetăţeni străini, din Tunisia, Republica Moldova, Israel şi Albania, cu vârste cuprinse între 19 şi 31 ani, a căror drept de şedere a încetat anterior şi, la expirarea acestuia, nu au părăsit teritoriul ţării noastre şi nici nu au întreprins demersuri în scopul prelungirii.

Cei patru au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 3.200 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată, se precizează în comunicatul de presă al Serviciului pentru Imigrări al Județului Cluj.

Doi dintre cei sancționați au fost îndrumaţi să depună documentaţia pentru reglementarea dreptului de şedere în România, întrucât unul este înscris la o instituţie de învăţământ superior din Cluj – Napoca şi urmează cursurile acesteia iar celălalt este căsătorit cu un cetăţean român. Pentru ceilalţi doi, poliţiştii au emis decizii de returnare, prin care sunt obligaţi să părăsească ţara noastră în cel mult 15 zile, urmând ca, la ieşirea din ţară, într-un caz să fie instituită şi măsura nepermiterii intrării în România pe o perioadă de 6 luni.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini de a acorda interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More