Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Patru persoane cercetate pentru evaziune fiscala si spalare de bani

1 67

arestattt

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Cluj au depistat patru persoane, cercetate penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului este de 13.600.000 lei.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Cluj-Biroul 2 au depistat şi identificat patru persoane suspectate de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului este în valoare de 13.600.000 lei, nerecuperat.

În perioada martie 2004 – iunie 2009 şi ianuarie 2012 – februarie 2013, suspecţii, în calitate de administratori la patru societăţi comerciale cu sediul în judeţul Cluj, au creat un circuit de documente contabile fictive prin mai multe societăţi comerciale, având drept consecinţă denaturarea veniturilor, cheltuielilor şi rezultatelor financiare, precum şi a elementelor de activ şi pasiv reflectate în bilanţul contabil al societăţilor precum şi sustragerea de la plata T.V.A-ului şi a impozitului pe profit. De asemenea aceştia au efectuat, în mod repetat, transferuri a unor sume importante de bani care erau redirecţionate în alte conturi bancare, deschise pe numele lor ca persoane fizice sau în numele unor societăţi comerciale controlate de către aceştia, pentru a le ascunde şi disimula adevărata provenienţă şi pentru a justifica plata unor facturi fiscale fictive, sume ce erau încasate sau folosite de către ei.

Pentru întregirea probatoriului au fost efectuate două percheziţii domiciliare ocazie cu care au fost ridicate mai multe documente de evidenţă contabilă aparţinând societăţiilor controlate de către suspecţi.

Instanţa a dispus luarea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 29 zile faţă de CARMEN L. şi VIOREL C. iar VASILE I. şi CIPRIAN N. sunt cercetaţi în libertate. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More