Mai mulți angajați ai firmei dejene Vasrom, care lucrează ca manipulanți la Salina Ocna Dej, au refuzat în această seară să mai muncească, fiind nemulțumiți de faptul că nu și-au mai primit salariile de aproximativ o lună și jumătate.
Este vorba de un număr de 10 angajați ai firmei SC Vasrom SRL Dej dintr-un total de 14, care lucrează în cadrul Salinei Ocna Dej. Se pare că aceștia au refuzat să mai lucreze după ce nu și-au mai primit salariile timp de o lună și jumătate.
Unul dintre angajații nemulțumiți susține că pe lângă faptul că nu și-a mai primit salariul timp de o lună și jumătate, încă nu este angajat cu forme legale în cadrul societății deși lucrează de aproape 4 luni de zile. Acesta se mai plânge și că șefii lor le pretind să muncească peste program 12 ore pe zi de luni până vineri, chiar și în subteran deși nu au o pregătire în acest sens, nerespectându-se cele mai elementare norme de protecție a muncii. Totul pentru un salariu de aproximativ 900 de lei pe lună.
Cei 10 angajați urmează să demareze negocierile cu conducerea interimară a Salinei Ocna Dej și Vasrom Dej, în speranța că li se va rezolva problema.
Contactat de Someșeanul.ro, responsabilul biroului de resurse umane din cadrul Vasrom ne-a declarat că știe despre reclamațiile angajaților societății pe care o reprezintă, dar infirmă acuzațiile acestora.
”Sunt reclamații aiurea. Sunt doi băieți care sunt mai recalcitranți, așa, și cu care am mai avut probleme. Conform contractului de muncă, plata salariilor se face până în data de 20 a lunii următoare. Așadar pentru luna octombrie, salariul o să fie plătit până în 20 noiembrie. Luna trecută le-am dat mai repede salariile, a fost altă conjunctură. Și acum ei s-au așteptat să primească tot mai repede salariile. Și o să le primească până în 20 noiembrie, conform contractului. Din punctul nostru de vedere totul este legal”, ne-a declarat Mihai Rusu, reprezentantul Vasrom.
Referitor la acuzele exprimate de angajați că ar munci fără forme legale, Mihai Rusu ne-a explicat că toți angajații au contract de muncă: ”Se poate verifica în orice moment acest lucru. Poate verifica oricine, că doar contractele sunt înregistrate. Ei au semnat în fața mea un contract, cum vin și spun că n-au contract? Au contract de muncă legal semnat”, a replicat reprezentantul Vasrom.
Potrivit informațiilor Someșeanul.ro, cei 10 angajați nemulțumiți nu vor să mai intre la muncă nici mâine, până când conducerile celor două firme nu vin cu soluții la problemele acestora.
ACTUALIZARE
Marți dimineață, angajații în cauză s-au adunat în fața Salinei Ocna Dej, unde și-au strigat nemulțumirile. Aceștia spun că nu au ajuns la niciun acord cu conducerile celor două societăți, astfel că au plecat acasă, fără să intre la muncă. Protestatarii susțin că nu se vor întoarce la serviciu, decât în momentul în care își vor primi salariile.
”Dacă în 20 de dau banii, în 20 venim la muncă. Până atunci nu mergem la serviciu. Cum pot să spună că avem contracte de muncă legal încheiate, din moment ce o parte dintre noi beneficiem încă de ajutor social? Nu poți să iei și ajutor social și să ai și contract de muncă”, spun angajații care au declanșat greva.
Descoperă mai multe la Someșeanul.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.