Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Pe urmele unui campion mondial. Dejeanca Sonia Stelea se afirmă în concursurile internaționale de dans – FOTO

0 156

Sonia Stelea Cezar Mironescu Grand Prix Brasov (1)

De la ”Dejenii au talent” la marile concursuri internaționale de dans. Acesta ar fi parcursul unei tinere componente a Clubului sportiv Latino Angels din Dej.

Sonia Maria Stelea, o tânără dansatoare din Dej, în vârstă de doar 10 ani, s-a clasat pe locul 6 în marea finală de 21 de perechi la concursul internațional Grand Prix disputat la finalul săptămânii trecute la Brașov.

Împreună cu partenerul ei de dans, Cezar Mironescu, în vârstă de 12 ani din Suceava, Sonia a terminat pe locul 6 finala la secțiunea 12-15 ani, clasa D. Concursul a fost unul extrem de greu, finala disputându-se la miezul nopții, celelalte perechi participante din țară și din străinătate au fost foarte bine pregătite, dar Sonia și Cezar au reușit o clasare nesperat de bună, demonstrând un talent și o pregătire care dă speranțe la rezultate și mai bune pe viitor.

În vara acestui an, Sonia și Cezar au participat la Lotul național de vară și la categoria standard și la tineret. Tot în vara acestui an, Sonia a cucerit marele trofeul ”Dejenii au talent.”

Antrenată la clubul Latino Angels de profesorul Alexandru Miheștean (cu trei antrenamente săptămânale la Dej), dar și de campionul mondial de anul trecut, dejeanul Vlad Pîslariu, care o pregătește pentru categoria standard (două-trei antrenamente pe săptămână la Dej sau Gheorgheni), Sonia Stelea se pregătește și pentru categoria latino, fiind antrenată de Mirona Gliga și Roman Ciflici, campionii României în 2013 la latino adulți, cu care face două antrenamente săptămânal la Reghin.

În ciuda faptului că majoritatea orelor dintr-o săptămână le petrece în sălile de dans unde are antrenamente sau la concursuri naționale și internaționale, Sonia este premiantă la școală.

Elevă a Școlii ”Avram Iancu” din Dej, Sonia a luat premiul I în clasele I-IV, iar acum este elevă în clasa a V-a.

La același concurs internațional de la Brașov, disputat în 20 septembrie, dejeanul Vlad Pîslariu și perechea lui Eszter Pop s-au clasat pe locul 8 în finala categoriei Adult Standard.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More