Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Pehart Tec disponibilizează 100 de angajați și mută fabrica de la Petrești la Dej

0 682

someseanul-Inaugurare-fabrica-hartie-tissue-Dej-MG-TEC (1)

Pehart Tec Petrești, fabrica de hârtie care face parte din grupul de firme MG-TEC condus de omul de afaceri dejean Ioan Tecar, urma să fie cumpărată de Grupul suedez Svenska Cellulosa Aktiebolaget (SCA), care deţine şi marca Zewa. Tranzacția a picat însă.

Svenska Cellulosa Aktiebolaget (SCA) urma să cumpere fabrica Pehart Tec de la Petrești din județul Alba și să se extindă în localitate prin construirea unor depozite și spații logistice. Însă pentru asta, suedezii trebuiau să cumpere un teren cu o suprafață de 3,6 hectare chiar lângă actuala fabrică Pehart Tec, teren pe care nu-l mai pot cumpăra.

Consilierii locali din Sebeș au respins proiectul de hotărâre privind vânzarea terenului la un preţ de pornire de 20 euro+TVA/mp, astfel că investiția Zewa la Sebeș nu va mai avea loc.

„Azi dimineaţă (n.r. marți), în jurul orei 10.00 am fost contactat de patronul Pehart Tec, Ioan Tecar, care mi-a comunicat, cu părere de rău, că investiţia Zewa de la Sebeş a picat. Mi-a spus că în prima fază va disponibiliza aproximativ 100 de persoane din totalul de aproape 400 de angajați, iar din primăvară, când timpul o va permite, va muta fabrica de la Petrești la Dej. Motivația dânsului a fost că nu i se pare normal să investească și să muncească undeva unde nu este acceptat”, a declarat prefectul județului Alba, Gheorghe Feneșer pentru Alba24.ro.

MG-TEC a inaugurat în urmă cu două săptămâni la Dej cea mai modernă linie de producție de hârtie tissue, cu o investiție de 17 milioane de euro, în parcul industrial sud.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More