Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Pehart TEC Group a inaugurat la Dej o nouă unitate de producție – FOTO/VIDEO

0 1.349

Pehart Tec Grup a finalizat proiectul de investiții al SC Metalicplas Distribution SA Dej prin care a fost pusă în funcțiune o nouă unitate de producție a hârtiei tissue și a produselor derivate, dar și construcția clădirilor aferente.

La evenimentul de inaugurare a noii investiții au participat Ioan Tecar (președinte CA în cadrul Pehart TEC Group), Gabriel Stanciu (CEO în cadrul Pehart TEC Group), Cezar Scarlat (managing director în cadrul Abris Capital Partners), Pawel Gierynski (senior partner CIO Abris Capital Partners), alături de oficialități locale și județene.

La eveniment au fost prezenți, alături de cei amintiți anterior, și Anca Dragu, ministrul Finanțelor, prefectul Clujului, Gheroghe Ioan Vușcan, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, deputatul Cornel Itu, dar și primarul Dejului, Costan Morar.

Proiectul a fost derulat în perioada 2012–2015 pe platforma industrială a municipiului Dej, iar valoarea totală a acestuia a fost de 90 milioane de lei, din care aproape jumătate, 43.608.805 lei, a fost realizat cu sprijinul Ministerului Finanțelor Publice prin Schema de Ajutor de Stat.

Astfel, în perioada sus amintită, Metalicplas Distribution, cu sprijinul Ministerului Finanțelor Publice, a derulat următoarele lucrări:

– construirea unei hale de producție cu o suprafață totală de 9.336 mp
– achiziționarea unei mașini de fabricat hârtie tissue cu o capacitate de 82 tone/zi
– asamblarea și punerea în funcțiune a unei instalații de fabricat hârtie igienică și
prosoape de bucătărie cu o capacitate de producție de 12 mii tone/an
– punerea în funcțiune a unei linii de fabricare batistuțe
– punerea în funcțiune a unei linii de fabricare a servețelelor
– achiziționarea aparaturii de laborator
– achiziționarea altor instalații tehnice și mașini (compresor, motostivuitoare, poduri
rulante)

Prin noua linie de producție pusă în funcțiune la Dej, Pehart Tec Grup a creat noi locuri de muncă, fiind angajați un număr de 101 persoane, cărora li s-au încheiat contracte de muncă pe perioadă nedeterminată.

Grupul Pehart Tec a fost creat în urma investițiilor finalizate în anul 2015 de către omul de afaceri Ioan Tecar, în parteneriat cu Fondul de Investiții Abris Capital Partners, în sectorul de producție al hârtiei tissue și al produselor din hârtie tissue. Pehart Tec Grup
este format din 4 societăți comerciale: Samus Construcții SA, Metalicplas Impex SA, Metalicplas Distribution SA și Pehart Tec SA și are o cifră de afaceri anuală totală de 437 de milioane lei.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More