Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Pelerinaj pe jos de la Iclod la Nicula pentru tineri

0 223

Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Romani (ASCOR) Cluj-Napoca şi Grupul parohial de tineret „Adormirea Maicii Domnului” organizeaza sambata, 20 aprilie, a treia editie a Pelerinajului Tinerilor pe Jos de la Iclod la Manastirea Nicula. Pelerinajul este public la eveniment putand participa oricine.

Pelerinajul se adreseaza in special tinerilor (minim 14 ani) si presupune parcurgerea pe jos a 17 km din localitatea Iclod la Manastirea Nicula (aprox. 5 ore de mers pe jos), iar la intoarcere inca 7 km de la Manastirea Nicula pana la gara din Gherla.

Programul pelerinajului pe jos

7:00 – participare la liturghie la Catedrala sau la alta biserica aleasa de Ps. Vasile;
10:30 – Intalnire in fata Catedralei Ortodoxe Mitropolitane;
11:35 – plecare cu trenul spre localitatea Iclod;
19:00 – vecernie şi cina la Manastirea Nicula;
22:15 – intoarcere cu trenul de la Gherla la Cluj-Napoca;

Organizatorii au anuntat si strictul necesar pe care participantii trebuie sa-l aiba. Cine doreste poate aduce o icoana pe care sa o poarte in timpul pelerinajului, 11 lei tren dus-intors (elevii şi studenţii beneficiaza de reducere, jumatate din preţul intreg), apa, mancare pe drum, pelerina şi sau cel puţin umbrela in caz de ploaie, lanterna (la intoarcere ar fi nevoie pana ajungem la gara din Gherla).

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More