Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Pelerinaj pe jos la Mănăstirea Nicula – Sute de tineri au parcurs cei 17 kilometri – FOTO/VIDEO

0 119

10848555_905898802806221_8030732514612691246_o

Tradiționalul deja pelerinaj pe jos de la Iclod la Mănăstirea Nicula a ajuns în acest an la a V-a ediție și a adunat sâmbătă aproximativ 400 de persoane, majoritatea tineri.

Aceștia au parcurs pe jos de la Iclod până la Mănăstirea Nicula cei 17 kilometri, făcând un popas și la Gherla.

Întreaga procesiune a pornit de dimineață. Pelerinii s-au rugat mai întâi la Catedrala Ortodoxă din Cluj-Napoca, unde au primit binecuvântarea Mitropolitului Andrei, apoi au ajuns la Iclod, de unde au plecat pe jos spre Gherla, întregul parcurs fiind presărat de cântări religioase și rugăciune.

Ajunși la Catedrala “Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” din Gherla, pelerinilor li s-au alăturat membri ai Asociaţiei Tinerilor Creştini Ortodocşi de la Gherla şi Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi de la Dej.

De la Gherla, pelerinajul a continuat cu cei 7 kilometri până la Mănăstirea Nicula, unde de la ora 18 pelerinii au participat la vecernie.

Evenimentul dedicat Maicii Domnului este organizat de Arhiepiscopia Clujului şi Asociaţiile Studenţilor şi Tinerilor Creştini Ortodocşi Cluj, la care se adaugă Facultatea de Teologie şi Seminarul Teologic.

VEDEȚI AICI GALERIA FOTO

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More