Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Pelerinajul pe jos „La Nicula colo-n deal” organizat de Arhiepiscopia Clujului

0 145

pelerinaj nicula 2013

Arhiepiscopia Clujului și protopopiatul ortodox Gherla  organizează și anul acesta pelerinajul pe jos din Gherla la Mănăstirea Nicula, intitulat „La Nicula colo-n deal”.

Acesta va avea loc în ajunul praznicului  Adormirii Maicii Domnului, joi, 14 august 2014 și va avea în frunte ierarhi și preoți.

Pentru al treilea an consecutiv, soborul va fi condus de ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei: „În spiritul vechii noastre tradiții transilvănene, pe 14 august, în ajunul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, vom face pelerinaj din Gherla, de la Biserica „Sf. Nicolae” până la Mănăstirea Nicula. Toată lumea știe că acolo, la poala codrului, e icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni și poporul aleargă cu toate mijloacele ca să fie prezent la celebrările ce se fac cu prilejul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului”, a vorbit ÎPS Părinte Andrei, referitor la hramul Mănăstirii Nicula.

„Așadar, episcopi, preoți și credincioși vom pleca la ora 13:00 de la Biserica „Sf. Nicolae” și încet, încet vom ajunge la Mănăstirea Nicula, unde la ora 18:00 va începe slujba Vecerniei, apoi seara la ora 22:00 slujba Privegherii, după miezul nopții va fi înconjurarea bisericii cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, iar a doua zi la ora 9, Sfânta Liturghie”, a adăugat ÎPS Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului.

Vor participa în acest an la pelerinajul pe jos până la Nicula și PS Macarie al Europei de Nord și PS Ignatie Mureșanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Spaniei si Portugaliei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More