Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Pelerinajul tinerilor de la Iclod la Mănăstirea Nicula are loc sâmbătă

0 59

Pelerinajul Tinerilor pe Jos și cu bicicleta de la Iclod la Mănăstirea Nicula va avea loc sâmbătă, 16 aprilie 2016 şi este organizat de Arhiepiscopia Clujului şi Asociaţiile de tineret: Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români, Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj, Liga Studenților, la care se adaugă Facultatea de Teologie şi Seminarul Teologic Ortodox, Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Gherla și Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Dej.

Pelerinajul Tinerilor pe Jos este o acţiune anuală, aflată la a VI-a ediţie, fiind dedicată Maicii Domnului şi presupune parcurgerea pe jos a 17 km de la Iclod până la Mănăstirea Nicula.

De anul acesta, cei care doresc pot să participe la acest pelerinaj și cu bicicleta. Bicicliștii vor parcurge traseul de la Cluj la mănăstirea Nicula de 47 de km, iar la întoarcere vor veni cu autocarul.

Programul Pelerinajului Tinerilor pe Jos- 16 aprilie 2016:

a) ora 10:15 – Întâlnire la Comandamentul DIVIZIA 4 INFANTERIE ”GEMINA” din Piaţa Ştefan cel Mare nr. 1-3, (vizavi de Inspectoratul Școlar -din spatele Teatrului Național-, pe partea cu Tribunalul).

b) ora 10:30 – Plecare cu autocarele spre Iclod (pictorul Luca care a pictat icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus de la Nicula a fost preot în Iclod).

c) ora 11:15 – Iclod – Instrucțiunile Poliției și Jandarmeriei care ne vor însoți. Debutul pelerinajului pe jos. 10 km de parcurs pe jos până în Gherla: cântări religioase, conversaţii, rugăciune personală, prietenii, admirarea peisajului :)

d) traversarea oraşului Gherla în cântări religioase.

e) ora 14:15 – Oprire la Catedrala “Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” cu pauză de o oră pentru mâncare, toaletă și odihnă. Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi de la Gherla şi Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi de la Dej ni se vor alătura.

f) ora 15:30 – Încă 7 km pe jos. Sosire la mănăstirea Nicula în jurul orei 17. Închinarea la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus.

g) ora 18:00 – Vecernie cu litie şi cină la Mănăstirea Nicula.

h) 21:00 – 21:30 – Întoarcerea cu autocarele spre Cluj-Napoca.

i) 22:00 – 22:30 – Sosire la Cluj-Napoca.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More