Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Pelerinajul tradițional la Nicula, organizat de Protopopiatul Greco-Catolic Gherla

0 47

pelerinaj greco-catolic Nicula

Protopopiatul Greco-Catolic Gherla organizează joi, 14 august, pelerinajul tradițional la Nicula, cu ocazia marii sărbători a Adormirii Maicii Domnului.

Plecarea este de la Capela Greco-Catolică de pe strada 1 Decembrie 1918 până la Biserica Greco-Catolică din Nicula, pe urmatorul traseu: Piaţa Libertaţii, Str. Bobâlna, Str. Liviu Rebreanu, ieşire din Municipiul Gherla spre Nicula până la Biserica Greco-Catolică din Nicula. Pe parcursul procesiunii se vor cânta cântece religioase şi se vor intona rugăciuni.

Să nu lăsăm să dispară această traditie si acest loc de pelerinaj atat de drag moşilor si strămoşilor noştri, în frunte cu Eminenţa Sa Cardinal Iuliu Hossu, cea mai mare personalitate a oraşului Gherla: „Adună-ne, Maică Preacurată, iarăşi pe toţi la picioarele Tale la Nicula, să-ţi privim cu mângâiere ochii milostivi… Eu merg mereu acolo, urc dealul împreună cu bunii credincioşi, cu cerşetorii de la marginea drumului…” – scria in Memoriile sale.

Această procesiune îl va avea in frunte pe EPISCOPUL FLORENTIN CRIHĂLMEANU înconjurat de un sobor de preoţi.

pelerinaj greco-catolic Nicula

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More