Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Penitenciarul Gherla a fost gazda delegației care a participat la ceremonia de inaugurare a Institutului de Armenologie

0 35

PenitenciarulGherla (2)

Sâmbătă, 08 noiembrie 2014, Penitenciarul Gherla a fost gazda delegației care a participat la ceremonia de inaugurare a Institutului de Armenologie, înființat sub auspiciul Universităţii Babeş-Bolyai, primul institut de acest gen din spațiul central și est-european.

Din grupul de oaspeți au făcut parte, Excelența Sa Hamlet Gasparian, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Armene în România; profesor universitar dr. Aram Simonyan, Rectorul Universității de Stat din Erevan, Lucian Nastasă-Kovács, directorul Institutului de Armenologie, profesor universitar dr. Liviu Rotman din partea Centrului pentru Studiul Istoriei Evreilor din România S.N.S.P.A. şi Dr. Ernest Oberlandar-Tîrnoveanu, directorul general a Muzeului Naţional de Istorie a României.

Vizitatorii au fost impresionați de modul de păstrare și conservare a clădirilor vechii cetăți Martinuzzi, de condițiile de detenție în acord cu standardele europene și au fost încântați de propunerile conducerii Penitenciarului Gherla, de a participa într-o  serie de proiecte comune.

Penitenciarul Gherla, este mereu preocupat de păstrarea și dezvoltarea relațiilor de colaborare, atât cu membrii comunității, cât și cu partenerii străini, dar și de identificarea de noi oportunități care pot oferi plus valoare misiunii de reinserție socială a persoanelor private de libertate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More