Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Pensii speciale pentru aleșii locali de la 1 ianuarie 2017

0 462

Comisia juridică din Camera Deputaților a stabilit că pensiile speciale pentru aleşii locali vor fi acordate de la 1 ianuarie anul viitor, iar plata se va face din banii administraţiei locale, şi nu de la Ministerul Dezvoltării.

Potrivit proiectului refăcut, de aceste indemnizaţii vor beneficia primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene, fiind excluși, așadar, consilierii locali şi judeţeni.

Aleşii vor primi indemnizaţia dacă au minim un mandat încheiat sau în funcţie de numărul de luni în care a fost în funcţie. Deputaţii din comisia juridică au interzis cumularea indemizaţiilor speciale şi au scos de sub incidenţa actului normativ aleşii acuzaţi de fapte de corupţie săvârşite în perioada mandatului.

Deputaţii au mai stabilit ca indemnizaţia să intre în vigoare cu data de 1 ianuarie 2017, urmând ca prin norme comune ale ministerelor de resort să se stabilească formatul de cerere şi cui se adresează.

„Ca sursă de finanţare este bugetul local şi cererea se face către consiliul local sau judeţean al cărui membru a fost alesul local”, a declarat deputatul PSD Florin Iordache.

 

Legea va ajunge în plenul Camerei Deputaţilor, săptămâna viitoare, urmând să fie transmisă Senatului, cameră decizională.

 


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More