Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Pensiunile rurale din Maramureș, ocupate în proporţie de 70% de Paște

0 182

La pensiune DA, la cabană BA. Asta pare să spună legislația actuală în România, când vine vorba de sejururile românilor în zonele turistice.

Chiar dacă legea interzice organizarea oricăror evenimente private, iar polițiștii și jandarmii dau amenzi peste amenzi oamenilor care închiriază cabane la munte pentru a petrece sărbători de familie sau religioase, la pensiuni se pare că e voie.

Astfel, pensiunile maramureşene, care fac parte din reţeaua de turism rural, sunt ocupate în proporţie de 70% pentru perioada sărbătorilor pascale, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul ANTREC filiala Maramureş, Livia Sima.

„Aproximativ 70% din capacităţile de cazare au fost ocupate pentru mini vacanţa de Paşti, iar ca o noutate a acestui an, rezervările au fost operate prin agenţiile de turism, majoritatea, şi nu prin rezervare directă cum s-a întâmplat până la instalarea pandemiei. Partea pozitivă e că o mare parte din pensiunile rurale au turişti, fireşte nu într-un număr ridicat, doar câteva persoane în fiecare pensiune şi se respectă noile condiţii privind cazarea, servirea mesei şi distanţarea. Un lucru cât se poate de firesc, având în vedere actuala situaţie sanitară. Turismul rural a fost printre cele mai afectate domenii economice din judeţul Maramureş, alături de alte sectoare economice, şi încearcă să se reinventeze oferind alt gen de servicii adaptate noilor condiţii impuse. (…) Ne dorim ca în această vară turismul rural atât de apreciat să repornească şi ofere condiţiile mult mai bune şi servicii pe măsura aşteptărilor”, a spus Livia Sima.

Potrivit acesteia, turiştii care urmează să petreacă sărbătorile pascale în Maramureş au optat pentru a participa la slujbele religioase în aer liber, plimbări în natură şi vizitarea unor muzee.

„Grupurile mici, familiile sau persoanele individuale care petrec vacanţa de Paşti în Maramureş şi-au exprimat intenţia de a participa la slujbele religioase care ar putea avea loc în aer liber, plimbări în natură, vizitarea unor muzee care s-a redeschis pentru public în mai multe oraşe. Dar cred că turiştii doresc să petreacă mai mult timp în aer liber, plimbări în natură, ieşiri pe rute montane consacrate, plimbări cu bicicleta, o tură de echitaţie sau alt gen de relaxare în aer liber. (…) Zona rurală a Maramureşului oferă multe posibilităţi de relaxare pentru orice categorie de turist, iar la altitudini înalte pe munţi încă se mai poate zări zăpada”, a precizat Livia Sima.

În perioada premergătoare sărbătorilor pascale, a fost redeschis publicului Muzeul Satului din municipiul Baia Mare.

În judeţul Maramureş activează peste 500 de pensiuni rurale, moteluri şi hoteluri, iar până la instalarea pandemiei, judeţul era vizitat în perioada verii de peste 30.000 de turişti români.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More