Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Pentru ce folosesc cel mai mult românii smartphone-urile şi tabletele

0 34

Vodafone-Smart-III-975

Potrivit unui studiu comandat de Samsung Electronics, românii folosesc cel mai mult smartphone-urile pentru a accesa internetul (84%), pentru a verifica starea vremii (52%), pentru a intra pe reţele de socializare (49%) sau pentru mesageria instant (45%).

Mai mult, 57% dintre utilizatorii acestor dispozitive îşi doresc să fie în permanenţă conectaţi la căsuţa de e-mail. Potrivit studiului, doar 20% dintre utilizatori utilizează telefonul pentru a accesa aplicaţii dedicate.

În cazul tabletelor, principala funcţie utilizată este navigarea pe Internet. Astfel, 95% dintre respondenţi accesează de pe tabletă internetul, iar 61,5% accesează reţelele de socializare. Mai mult, 41% dintre respondenţi au menţionat că ştiu toate funcţiile disponibile pe tableta lor şi au încercat să le acceseze cel puţin o dată.

În ceea ce priveşte televizoarele Smart, printre funcţiile şi aplicaţiile folosite cel mai des se numără: YouTube (57%), navigarea pe internet (50%) şi conectarea cu alte dispozitive – smartphone, tabletă (46%). Pe de altă parte, 55% dintre non-utilizatorii de Smart TV au menţionat ca sunt foarte atraşi de ideea de a accesa internetul direct de pe televizor.

Cercetarea arată şi că peste 60% dintre utilizatorii de internet din cele mai mari 10 oraşe din România sunt interesaţi să îşi achiziţioneze un dispozitiv smart în următoarele 12 luni. Astfel, 22,9 % dintre respondenţi s-au arătat interesaţi să achiziţioneze un Smart TV, 28,7 % un smartphone, iar 27,6% o tabletă.

Dispozitivele inteligente au cunoscut o creştere importantă în ultimii ani, aproximativ 97% dintre utilizatorii de Internet din oraşele mari din România deţinând astăzi un smartphone, 38% o tabletă, 16% un Smart TV şi 2% o cameră smart, conform studiului realizat.

Studiul a fost efectuat în luna iulie, pe un eşantion de peste 450 de respondenţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani, din rândul utilizatorilor de Internet din cele mai mari 10 oraşe din România.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More