Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Pentru victimele din Colectiv: O tânără paralizată, din Bistrița, s-a oferit să-și doneze pielea de pe picioare: ”Eu nu le folosesc”

0 3.607

Mii de oameni s-au oferit să sară în sprijinul victimelor tragediei de vineri seara de la clubul bucureștean Colectiv. De la donații, în bani sau alimente, până la sute de litri de sânge donate, mii de români au arătat o solidaritate uluitoare în ultimele zile.

Unul dintre cele mai emoționante mesaje de solidaritate transmise în aceste zile îi aparține unei tinere din Bistrița, imobilizată în scaun cu rotile.

Anamaria German Vergu, acum în vârstă de 23 de ani, cunoscută ca o tânără speranță a muzicii populare românești, a fost victima unui teribil accident de circulație, petrecut în mai 2013, în urma căruia a rămas paralizată de la piept în jos.

Profund marcată de tragedia din clubul Colectiv din București, în urma căruia au murit 32 de tineri, Anamaria s-a oferit să ajute și ea cum poate. Tot de la un concert se întorcea și ea spre casă în 2013, în momentul în care mașina în care se afla s-a lovit violent de un parapet. Acum, tot în urma unui concert zeci de tineri au ars ca torțele în clubul bucureștean.

”Eu nu am bani, dar vreau să îmi donez pielea de pe picioare. Sunt în scaun cu rotile și eu nu le folosesc (n.r. picioarele), dacă pielea mea va ajuta pe cineva, o fac”, a fost mesajul postat pe Facebook de Anamaria.

 

mesaj anamaria vergu german

În urma accidentului pe care l-a suferit, Anamaria a fost nevoită să urmeze numeroase tratamente și intervenții chirurgicale costisitoare. Ultima ei speranță pentru o viață normală este o intervenție chirurgicală în Anglia, unde un medic îi poate monta un cip pe coloana vertebrală, însă operația costă 200.000 de lire sterline, bani pe care fosta cântăreață de muzică populară nu îi are. De-a lungul timpului s-au organizat numeroase evenimente caritabile pentru ca Anamaria să strângă suma necesară intervenției chirurgicale, însă nici până acum n-a reușit să adune banii.

Cei care doresc să o ajute pot face donații în contul:

RO49CARP 027200876171RO1.

anamaria german vergu
FOTO: click.ro

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More