Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

UPDATE – Percheziții ale DNA, cu jandarmi, la Primăria Cluj-Napoca

0 53

Procurori ai DNA – Serviciul Teritorial Cluj fac verificări, miercuri dimineaţă, la Primăria Cluj-Napoca, la Direcţia Tehnică, fiind solicitate copii după documente şi contracte încheiate între municipalitate şi SC Coral Impex, firmă care se ocupă de deratizare şi dezinsecţie.

Procurori de la DNA Cluj, însoţiţi de jandarmi, s-au prezentat, miercuri dimineaţă, la sediul Primăriei Cluj-Napoca, făcând verificări la Direcţia Tehnică a instituţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat că un procuror din cadrul DNA Cluj a depus o cerere prin care solicită să i se pună la dispoziţie copii după hotărâri de Consiliu Local, contracte de prestări servicii, contracte de sponsorizare încheiate între municipalitate şi SC Coral Impex, firma care se ocupă de deratizare şi dezinsecţie.

Direcţia Tehnică este condusă de Virgil Poruţiu.

UPDATE  – 10.00

Contractul pentru serviciile de dezinsecție a fost încheiat în urma unei licitații publice în anul 2006, pentru o perioadă de patru ani. În 2010, în perioada fostului primar Sorin Apostu, arestat pentru fapte de corupție, contractul a fost prelungit, fără licitație, pentru o perioadă de șapte ani și șapte luni. Surse judiciare afirmă că ancheta penală vizează tocmai nelegalitatea acestei prelungiri.

UPDATE  – 10.15

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Cluj, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2013 – 2015.

În cursul zilei de 07 octombrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 32 de locații situate în județele Cluj, Alba, Sălaj, Sibiu, Mureş şi Prahova, din care 5 sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei şi din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.

REVENIM CU DETALII

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More