Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții ale polițiștilor bistrițeni la Penitenciarul Iași. Vizate sunt înșelăciunile prin ”metoda accidentul”

0 46

Poliţiştii bistriţeni, au efectuat o percheziţe în Penitenciarul Iaşi, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune prin metoda accidentul.

La data de 09 octombrie, lucrătorii din cadrul Poliţiei Municipiului Bistriţa au efectuat o percheziţie domiciliară în Penitenciarul Iaşi, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

În urma percheziţiei efectuate, un bărbat, în vârstă de 30 de ani, încarcerat în Penitenciarul Iaşi, precum şi un bărbat de 41 de ani, încarcerat în Penitenciarul Botoşani, au fost transferaţi în Centrul de Arest şi Reţinere Preventivă, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud. De asemenea, din Penitenciarul Iaşi a fost ridicat un telefon mobil.

Cei doi bărbaţi transferaţi, sunt bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, prin metoda accidentul, fapte comise în participaţie cu alte trei persoane, faţă de care s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, la data de 03 octombrie.

Reamintim faptul că la data de 03 octombrie, poliţiştii din Bistriţa Năsăud au identificat trei tineri în vârstă de 18 ani, 23 ani şi 24 ani, din judeţul Botoşani, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de înşelăciune prin metoda accidentul. Asupra acestora au fost găsite sumele de bani şi bijuteriile care au fost restituite persoanelor păgubite.

Cercetările continuă, pentru identificarea tuturor participanţilor, la comiterea infracţiunii de înşelăciune.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul reprezentanţilor Administrației Naționale a Penitenciarelor, la percheziţia din Iaşi participând şi lucrători ai Penitenciarului.

Doi tineri reţinuţi, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune prin metoda accidentul

La data de 08 octombrie, în urma cercetărilor efectuate, poliţiştii bistriţeni, au identificat doi tineri, în vârstă de 20 de ani, respectiv 22 de ani, ambii din oraşul Buftea, bănuiţi că în cursul anului 2014, ar fi fost implicaţi în săvârşirea unor fapte de înşelăciune, prin metoda accidentul, săvârşite pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud.

În fapt, la data de 22 mai 2014, o femeie de 59 de ani, din comuna Josenii Bârgăului, a fost apelată telefonic, de o persoană necunoscută care i-a comunicat faptul că o rudă apropiată a fost implicată într-un accident rutier, solicitându-i să depună suma de 5.600 de lei, într-un cont bancar pentru a fi soluţionat cazul în mod favorabil, sumă care a fost ridicată de cei doi tineri din oraşul Buftea.

Faţă de cei doi, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, aceştia fiind prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More