Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții în Bistrița-Năsăud: Arme, mii de țigarete de contrabandă și articole pirotehnice descoperite

0 442

Polițiștii din Bistrița-Nasăud au efectuat opt percheziții la locuințele unor persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, braconaj cinegetic, evaziune fiscală și operațiuni ilegale cu articole pirotehnice, țigarete și alcool. Un bărbat a fost reținut.

”La data  22 decembrie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliţie Județean Bistrița-Nasăud au efectuat 8 percheziții domiciliare în comuna Zagra”, precizează reprezentanții IPJ Bistrița-Năsăud.

Activitățile au vizat persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, braconaj cinegetic, operațiuni cu articole pirotehnice, contrabandă calificată, deținerea de alcool în afara unui antrepozit fiscal autorizat și evaziune fiscală.

Șase persoane au fost conduse la audieri, iar față de un bărbat, de 63 de ani, din Zagra, a fost dispusă măsurii reținerii, pentru 24 de ore.

În urma perchezițiilor au fost ridicate 3 arme de foc, dintre care 2 letale și una neletală, toate deținute ilegal. Armele de producție industrială ar proveni din contrabandă, iar cea de-a treia ar fi fost confecționată artizanal.

De asemenea, polițiștii au ridicat 2 trofee cervide, 2.218 de articole pirotehnice, 2.720 de țigarete provenite din contrabandă, telefoane, tablete, laptopuri și dispozitive, precum și 89.600 de euro și 32.100 de lei, cu privire la care există suspiciuni că ar proveni din comiterea unor infracțiuni de contrabandă și evaziune fiscală.

Cercetările sunt continuate, pentru documentarea întregii activități infracționale.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More